avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Sotul meu este angajat la o fabrică,care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Sotul meu este angajat la o fabrică,care are de suferit ...

Buna ziua. Sotul meu este angajat la o fabrică,care are de suferit pe urma pandemie. Din această cauză au redus programul de lucru la 4 zile. As vrea sa stiu daca este legal,sau angajații pot sa aiba de suferit ,deoarece nu au modificat în contract timpul de lucru,ci suspendă contractul de muncă pe zilele respective. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 17 August 2020
Este legal ... angajatorul poate decide unilateral pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
Multumesc. Ceea ce noi nu intelegem...,de ce se suspendă contractul de muncă, si nu numai se modifica contractul. Cu contract suspendat, nu mai e asigurat, are intrerupere, nu? Sau acestea sunt cazuri speciale?
Este redactat gresit Codul Muncii ....in opinia mea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul tehnic ContSters229751 ContSters229751 Este in vigoare vreo ordonanta care reglementeaza somajul tehnic? In alta ordine de idei, Codul Muncii spunde ca in caz de reducere temporara a activitatii ... (vezi toată discuția)
Reducere programului de lucru gadriana gadriana S-a redus saptamana de lucru de la 5 la 4 zile. Ce implica suspendarea contractului de munca pe aceasta perioada? Sau mai bine zis ce inseamna aceasta ... (vezi toată discuția)
Codul muncii, reducerea duratei de munca lucyll lucyll Buna seara, Conform Codului muncii, angajatorul poate reduce durata de munca de la 5 la 4 zile lucratoare / saptamana, cu reducerea corespunzatoare a ... (vezi toată discuția)