avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dosar pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dosar pensie

Incercam sa i facem mamei dosar de pensie.
1. Ea cei drept a cotizat puțin, din anul 2000 nu mai lucrează. Din ce ne amintim ea a lucrat la cherestea undeva in Reșița, apoi a lucrat și in Craiova când s a stabilit. Ea nu deține niciun fel de act fizic, nu știe nume societate NIMIC. Exista vreo posibilitate sa găsim o arhiva/registru undeva sa poate găsi aceste informatii și apoi sa își construiască dosarul pentru pensie? Ea acum are 64 ani. Niciun venit.

2. Ea a fost căsătorită prima data cu un bărbat de care s a despărțit dar nu a divorțat niciodată, între timp a avut alte relații. Acea persoana a decedat între timp, știm asta ca la evidentă populației figura văduva și au trimis-o sa aducă certificat deces. Este posibil sa beneficieze de pensie urmaș chiar dacă au trecut muuulti ani de când ei nu mai au nicio legătura?

3. Am înțeles ca ar putea beneficia de o pensie gen mama eroina ca are 5 copii. Este posibil?
Noi încercam din toate aceste variante sa rezolvam ceva. Ce sfaturi ne dați? Știm ca este complicat. De când a murit (acum vreo 8 ani) ultimul soț (concubin, niciodată căsătoriți) ea nu are niciun venit. Exista vreo șansa la pensie, cât de mică nu contează, așa poate beneficia de doctor/spital, in prezent are asigurare medicală plătită in fiecare an de unul din copii. Ea având și probleme de sănătate.
Ea o tine una și buna ca nu are drept de pensie, nu vrea nici măcar sa încerce. Orice informație cât de mică pentru noi e un început. Va mulțumim!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Maya1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:12, 17 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate beneficia de pensie de urmaș după soțul decedat. Să se grăbească cu actele, că trebuia deja să fie în pensie. Depinde când a murit soțul din acte.

Nu există încă lege în vigoare care să acorde drept de pensie mamelor eroine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie Ianis89 Ianis89 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu o pensie de urmas pentru mama mea de pe urma tatalui meu decedat. Ideea este in felul urmator:Mama a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, sot supravietuitor lucian_ok lucian_ok buna seara,am si eu o intrebare,tatal meu a decedat acum 4 ani,avea 53 de ani,deci nu era pensionar,,,mama mea cand are drept la pensie de vaduva,ea este ... (vezi toată discuția)