avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu curte

In anul 1978 parintii au construit un imobil pe proprietatea bunicilor iar in anul 1995 bunicul i-a facut tatalui meu contract Vanzare-Cumparare pe suprafata respectiva cu masuratori,intabulare,CF. Tatal meu a decedat anul acesta,am facut succesiunea,tot in regula dar vecinul sustine ca o parte din teren a fost cedata tatalui meu de catre parintii lui neexistand nici un act macar de mana cu martori nici nu au amintit de asa ceva cat timp tata traia dar cand au aflat ca vreau sa vand casa au venit sa ceara teren (latime 0,5 m;lungime 9 m).Am masurat locul tot si mp corespund conform CF.Au vreun drept vecinii la acest teren? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:57, 18 Decembrie 2009
Parerea mea este ca au vreun drept vecinii, si chiar daca ar fi fost asa, posibil ca tatal dvs. sa fi dobandit dreptul de proprietate asupra bucatii de teren , prin uzucapiune, fiindca imi imaginez ca cedarea s-a facut in urma cu peste 20 de ani... practic bunicul dvs. a stapanit terenul niste ani, in linistita folosinta si netulburat , apoi, tatal dvs. deasemenea , continuat aceasta posesie , in aceleasi conditii.
Apoi, nici nu prea vad cum ar dovedi a asemenea pretentie. Eu zic sa nu va lasati intimidat, de vreme ce in timpul cat traia tatal dvs. , vecinul nu a amintit despre asa ceva , inseamna ca nu este un lucru real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dețin un teren intravilan de aproximativ 2000 m2 ... jaga76 jaga76 Bună ziua, Dețin un teren intravilan de aproximativ 2000 M2 ce a fost cistigat prin uzucapiune in luna septembrie 2019 prin hot jud. definitivă și ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mă aflu în următoare situație: În urmă cu ... varvea@yahoo.com varvea@yahoo.com Bună seara! Mă aflu în următoare situație: În urmă cu aproximativ 10-12 ani, din proprietatea mea în urma unui acord tacit am cedat o ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune ! se poate ? cklaudius cklaudius In 1990 tatal meu a inceput demersurile pentru recuperarea terenurilor agricole aflate in posesia strabunicilor mei la data colectivizarii, in numele bunicului ... (vezi toată discuția)