avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nu stiu ce contract sa compun. Am cumparat de pe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nu stiu ce contract sa compun. Am cumparat de pe internet un ...

Nu stiu ce contract sa compun.
Am cumparat de pe internet un cd cu mai multe modele de contracte.
De curand am facut o oferta unei persoane fizice si este de acord,dar dansul doreste un contract si garantie.
Ce fel de contract sa fac?
De antepriza,sau de lucrari constructi.
PS: lucrarea este in domeniu constructi(hidroizolatii).
Multumesc
Nu am o parere buna in legatura cu modelele de contract. Contractul se adapteaza in functie de nevoile partilor. Faptul ca se doreste si includerea unei garantii in contract, acest aspect nu schimba natura juridica a contractului.

Aveti mai jos definitiile legale:

CONTRACTUL DE ANTREPRIZA:
Art. 1.851 C.civ.
(1) Prin contractul de antrepriză, antreprenorul se obligă ca, pe riscul său, să execute o anumită lucrare, materială ori intelectuală, sau să presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, în schimbul unui preț.
Reviste (2)

(2) Dispozițiile prezentei secțiuni sunt aplicabile, în mod corespunzător, și antreprizei pentru lucrări de construcții, dacă sunt compatibile cu regulile particulare prevăzute pentru acest contract.


CONTRACTUL DE ANTREPRIZA PENTRU LUCRARI DE CONSTRUCTII:
Art. 1874 C.civ. Prin contractul de antrepriza pentru lucrari de constructii, antreprenorul se obliga sa execute lucrari care, potrivit legii, necesita eliberarea autorizatiei de construire.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Contractul se realizeaza de catre av sau consilier juridic tinand cont de.mai multe aspecte, nu va ajuta cu nimic faptul că ați cumparat un cd.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)
Raspundere subcontractant! razvandicu razvandicu Va deranjez cu o intrebare de care nu sunt sigur care e varianta corecta!Se presupune ca o o anumita lucrare de constructie e realizata de o firma in ... (vezi toată discuția)
Constructie casa contract de antrepriza gsp23 gsp23 Pot incheia un contract de antrepriza cu o persoana fizica care sa imi ridice o casa la rosu? Lucrarile vor fie efectuate sub supravegherea dirigintelui de ... (vezi toată discuția)