avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire paternitate și ...

Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire paternitate și am contactat un avocat și am stabilit ca onorariul va fi platit la sfarsit de catre parat. A fost de acord, m-a pus sa semnez un contract de 7000 de lei care va fi platit la final de parat. Eu i-am cerut sa ma recunoasca, sa iau numele de familie si sa ii cer daune morale. Acum am castigat procesul, dar s-a stabilit ca la rubrica tata sa nu mai am liniuta si sa mi se innapoieze banii pe testul ADN. Acum imi cere mie onorariul de 7000 de lei, si nici nu mi-a cerut in cererea de chemare in judecata numele de familie sa il obtin. Vi se pare normal sa platesc 7000 de lei pe nimic, in conditiile in care la unele infatisari s-a prezentat, la altele nu si a trebuit eu sa trag mereu de el? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 10:04, 20 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
și am stabilit ca onorariul va fi platit la sfarsit de catre parat. A fost de acord, m-a pus sa semnez un contract de 7000 de lei care va fi platit la final de parat.

e absurd ce sustineti. Cum sa incheiati un contract cu cineva sa va presteze niste servicii si sa fie platit de altcineva ?
Dvs va platiti avocatul, ca aveti contract cu el si e executoriu, iar daca ati castigat procesul, va recuperati banii cu titlul de cheltuieli de judecata.

Eu i-am cerut sa ma recunoasca, sa iau numele de familie si sa ii cer daune morale.

nu sa va recunoasca, ci sa se stabileasca paternitatea.. daune morale pt ce ? si daca ati cerut sa ii purtati numele, cum de nu ati citit cererea, sa vedeti ce exact ati cerut ?
Cum de ati acceptat onorariu de 7000 de lei daca stiati ca nu puteti plati ?
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
gi-jane2, moderator
Avocatul a acceptat și a spus ca sa nu imi fac griji ca ma va ajuta, ca nu voi plati eu banii astia la final, ii va plati paratul. Dar el nici macar nu a cerut onorariul in cheltuielile de judecata, a spus acum la final ca nu poate sa ceara onorariul..
Acum cum sa ii plătesc eu 7000 de lei(nici nu am posibilitati financiare) in conditiile in care el mi-a castigat doar un nume la rubrica tata in certificatul de naștere?

Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
gi-jane2, moderator
in celalalt topic ati scris ca ati cerut cheltuieli de judecata.. ati atasat contractul la dosar ?

m-a pus sa semnez un contract de 7000 de lei

l-ati citit macar ?
Eu nu știu ce a făcut avocatul în dosar, dacă a atașat sau nu, pentru că nu am văzut dosarul, procesul având loc în altă localitate ...
Da, am cerut cheltuieli de judecată, în acele cheltuieli a intrat prețul testului ADN, și când l-am întrebat de ce nu a cerut și onorariul să intre, a spus că onorariul nu intră în cheltuielile de judecată.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020
gi-jane2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate contractul va trebui respectat , fiind legea partilor si probabil va fi pus in executare silita impotriva dvs. Ceea ce sustineti dvs nu are cum sa va exonereze la plata. Plata de catre tert putea fi impusa de instanta prin acordarea in cadrul cheltuielilor de judecata si a onorariului de avocat. Prin contractul dintre dvs si avocat nu puteti obliga o terta persoana sa plateasca. Binenteles ca obligatia de plata va revine dvs ca si parte contractuala.

Vedeti exact ce s a intamplat cu onorariul (daca a fost sau nu cerut, daca s a respins de catre instanta, il puteti oricum recupera pe cale separata)

Alte discuții în legătură

Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Paternitatea Erik14 Erik14 Se mai poate sa îl dau în judecată pe tatăl natural pentru testul de paternitate?! Menționez că am 27 de ani s (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata luise luise buna am o nelamurire daca mama copilului contesteaza recunoasterea paternitati in instanta( adica ca nu sint eu tatal copilului ) cine va plati testul adn si ... (vezi toată discuția)