avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire paternitate și ...

Bună ziua. Am deschis un proces de stabilire paternitate și am contactat un avocat și am stabilit ca onorariul va fi platit la sfarsit de catre parat. A fost de acord, m-a pus sa semnez un contract de 7000 de lei care va fi platit la final de parat. Eu i-am cerut sa ma recunoasca, sa iau numele de familie si sa ii cer daune morale. Acum am castigat procesul, dar s-a stabilit ca la rubrica tata sa nu mai am liniuta si sa mi se innapoieze banii pe testul ADN. Acum imi cere mie onorariul de 7000 de lei, si nici nu mi-a cerut in cererea de chemare in judecata numele de familie sa il obtin. Vi se pare normal sa platesc 7000 de lei pe nimic, in conditiile in care la unele infatisari s-a prezentat, la altele nu si a trebuit eu sa trag mereu de el? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 10:04, 20 August 2020
Daca vi s-a parut onorariul exagerat trebuia sa cereti si parerea altui avocat.E totusi enorm de mult pentru un proces de paternitate.Nimeni nu va poate da o asigurare privind faptul cum se incheie un proces sau ca veti avea 100% cistig intr-o cauza.Onorariul face parte din cheltuielile de judecata care se acorda partii care cistiga procesul la final.Nu semnati niciodata un act pina cind nu sinteti sigura ca stiti exact la ce va angajati.Acum trebuie sa mergeti , probabil, la alt avocat sa vedeti daca exista vreo cauza de nulitate a contractului de asistenta juridica in valoare de 7000 lei.Altfel , daca nu veti putea plati suma in cauza va poate executa silit.Daca contractul de asistenta juridica nu e inclus in cheltuielile de judecata cerute, ceva nu este in regula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Paternitatea Erik14 Erik14 Se mai poate sa îl dau în judecată pe tatăl natural pentru testul de paternitate?! Menționez că am 27 de ani s (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta- cheltuieli judecata luise luise buna am o nelamurire daca mama copilului contesteaza recunoasterea paternitati in instanta( adica ca nu sint eu tatal copilului ) cine va plati testul adn si ... (vezi toată discuția)