avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua! Am achitat un avans anul trecut unui ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua! Am achitat un avans anul trecut unui furnizor de servicii ...

Buna ziua!
Am achitat un avans anul trecut unui furnizor de servicii pentru nunta ce trebuia sa aiba loc pe 13.06.2020. Din cauza covid am mutat data pe 13.09.2020, insa datorita situatiei actuale si a restrictiilor impuse, am fost nevoita sa mut nunta pentru anul viitor in septembrie. Cand am contactat furnizorul sa ii comunic schimbarea datei de anul acesta pentru anul viitor mi s-a spus ca vor fi costuri suplimentare(+550 lei). Cum procedez in aceasta situatie? Este normal sa accept asa ceva?
Ulterior am spus ca nu sunt de acord sa semnez noul contract in care preturile sunt marite si am solicitat sa imi fie restituit avansul iar prestatorul refuza acest lucru.
In contract scrie ca avansul nu se restituie daca clientul anuleaza evenimentul. Insa nu cred ca aceasta este situatia, deoarece eu vreau sa merg inainte, dar cu pretul vechi si din moment ce nu se poate acest lucru, rezulta ca prestatorul anuleaza primul contract, nu? Deci ar trebui sa primesc avansul.

Alte discuții în legătură

Nunta 2020, stare de urgenta MariaMaria15 MariaMaria15 Buna ziua! In luna mai aveam programata nunta intr-o locatie din oras. Am incheiat un contract de prestari servicii, data la care am achitat suma de 1500 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un contract cu o formatie pentru nunta si am achitat ... MarianChiriac MarianChiriac Buna ziua, Am un contract cu o formatie pentru nunta si am achitat un avans de 850 euro la semnarea acestuia ca avans . Din cauza situatiei actuale cu ... (vezi toată discuția)
Se restituie avansul platit la serviciile foto-video pentru nunta anulata din cauza pandemiei covid-19? LarisaCiobanu94 LarisaCiobanu94 Buna ziua! Aveam nunta pe 6 iunie anul acesta, insa am hotarat sa o amanam pentru 24 octombrie din cauza pandemiei COVID-19 si a restrictiilor impuse de ... (vezi toată discuția)