avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare testament pentru ONG
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare testament pentru ONG

Este posibil sa imi las toate bunurile prin testament unui ONG? Ce se va intampla insa daca la un moment dat respectivul ONG se va desfiinta? De asemenea, ce proceduri trebuie urmate? Exista reguli exceptionale pe timpul perioadei de pandemie?
Cel mai recent răspuns: aclara , utilizator 18:12, 22 August 2020
Buna seara,
Puteti lasa cotitatea disponibila cui doriti dumneavoastra.
Daca acel ONG se defiinteaza bunurile vor urma calea legala in asemenea situatii ele fiind PROPRIETATEA acelui ONG!
Imi poate raspunde cineva va rog ce trebuie sa fac pentru a intocmi un testament in aceasta situatie (desemnarea unui ONG si nu a unei persoane anume ca mostenitor) si daca sunt reguli speciale in aceasta perioada (poate o simplificare a procedurii) ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea ... boabausa boabausa Bunurile proprii ale decedatului au regim separat la dezbaterea succesiunii, in comparatie cu bunurile comune? Situatia e in felul urmator: sotie ... (vezi toată discuția)
Testamentul - la ce foloseste? rca24net rca24net la ce foloseste un testament intocmit la notar, cui foloseste in afara de notar ? (vezi toată discuția)
Moștenire prin testament olograf Mari44 Mari44 Buna ziua! Tatăl meu a cumpărat o casa care a dorit să mi o lase mie moștenire facandu- mi un testament olografic cu doi martori! Din păcate tatăl meu a ... (vezi toată discuția)