Testamentul intocmit la notar se inscrie intr-un registru special al succesiunilor si dupa moartea testatorului el isi produce efectele in favoarea mostenitorului testamentar .Ultimul testament este cel valabil.
Nu cred că am înțeles foarte bine întrebarea dvs. Adică cum cui folosește în afară de notar?
În primul rând, un testament nu folosește nicidecum notarului. Folosește beneficiarului său, adică persoanei în favoarea căruia este el lăsat - legatarul.
Avantajul unui asemenea testament îl reprezintă faptul că este mai greu atacabil.
adica notarul intreaba: mostenitori mai sunt
noi stim ca da , am un frate mort care a avut copil(nu-i trecut in testament fratele)
nu am trait impreuna. notarul cere sa-l aduc. Nu stiu unde sta ,cum il cheama...
Cred că nu înțelegeți anumite noțiuni referitoare la moștenirea legală și testamentară.
în primul rând, testamentul folosește beneficiarului său, așa cum v-am arătat. Punct.
Dacă există moștenitori legali rezervatari, chiar dacă au fost exheredați prin testament, ei au o cotitate legală disponibilă. Această cotitate o moștenesc în virtutea legii, nu prin testament.
Prin urmare, cel mai bine pentru dvs ar fi să urmați îndrumările notarului.
Succesiune
ethel
Buna ziua,
Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)