avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Azi am fost sa vad cand as putea iesi la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Azi am fost sa vad cand as putea iesi la pensie de ...

Buna ziua! Azi am fost sa vad cand as putea iesi la pensie de varsta. Eu sunt in pensie de boala din 2014. Nu am stagiu complet de cotizare si voi iesi la pensie de varsta in februarie 2021.Mi s-a spus ca nu mi se pot lua in calcul perioade lucrate in gr I si II pentru ca nu am stagiu complet. Am spus ca vreau sa platesc diferenta lipsa la cotizare, dar mi s-a apus ca nu pot pentru ca sunt pensionara.
Oare fiul meu nu ar putea plati pentru mine perioada lipsa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Chirila Corina , utilizator 12:03, 20 August 2020
Grupa I si II de munca nu vor intra in calcul doar ca si reducere de varsta, pe motiv de neindeplinire de stagiu complet..
Ca si majorare de punctaj va intra in calcul.
Nu este cazul si nici nu merita sa platiti ceva in plus.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
Carp Mircea, utilizator
Multumesc, am inteles. Numai ca eu am fost anul trecut in septembrie la comisia medicala si doctorul mi-a dat decizie numai pentru 1 an spunand ca oricum in martie 2020 ies la limita. Asa ca acum in septembrie trebuie sa merg la comisie. Eu am crezut ca scap si nu voi mai merge la comisie, ca intru in pensie de varsta. Nu am stiut ca nu mi se vor scadea ani pentru grupele I si II daca nu am stagiu complet.
Asta e! Nu am altceva de facut decat sa ma duc la comisie si sa mai am putina rabdare!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta - grupa ii de munca Farala Farala Buna ziua, Mama mea a primit decizia de pensie si este nemultumita de cuantumul acesteia. Are varsta de 54 de ani si 6 ani de grupa II de munca. Eu am ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)
Plata in avans fond pensie ContSters289959 ContSters289959 daca achit in avans cateva luni la fondul de pensii sociale pe baza unui contract de asigurari sociale acestea se iau in calcul la stagiu complet de cotizare ... (vezi toată discuția)