avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aplicare. legea 87/25.06.2020
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aplicare. legea 87/25.06.2020

Ma poate ajuta cineva cu câteva informații privind legea 87 din 25 iunie 2020 pentru modificarea fondului funciar? Un membru al familiei deține un apartament cumpărat prin 1995, iar blocul este împrejmuit de teren aparținând autorităților locale, teren ce a fost inchiriat locatarilor. Cum putem afla daca in acest caz se poate aplica prevederile legii mai sus mentionate, care ar fi conditiile, unde trebuie depusă cerere si in ce termen? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Pusca , Avocat 09:46, 13 Septembrie 2020
Buna ziua! In principiu, Legea 87 se aplica si in acest caz, insa ar trebui sa verificati putin in CF daca terenul este identificat sau identificabil. Cererea trebuie facuta de toti proprietarii pentru ca toti au cota parte din teren, iar aici vor fi unele dificultati (nu toti vor dori sa faca demersurile). Cererea se depune la Comisia Locala si Judeteana. Legea 87 nu are un termen pentru depunerea cererilor. Cu respect, avocat Carmen Pusca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. dețin un spațiu comercial cumpărat in anul 2002 ... Adrian Onesti Adrian Onesti Bună seara. Dețin un spațiu comercial cumpărat in anul 2002 de la Sc Onsal Onesti,divizată din Sc Onedil Onești (fosta Regie Autonoma de Gospodărire ... (vezi toată discuția)
Drept titlu proprietate cf.legii 87/2020 VeraPetre VeraPetre Buna ziua, Mama mea a cumparat de la stat in 1997 o casa nationalizata. Casa are gradina (un teren) pentru care a platit anual la Primarie taxa de inchiriere ... (vezi toată discuția)