avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept titlu proprietate cf.Legii 87/2020
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept titlu proprietate cf.Legii 87/2020

Buna ziua,
Mama mea a cumparat de la stat in 1997 o casa nationalizata. Casa are gradina (un teren) pentru care a platit anual la Primarie taxa de inchiriere teren. Acum 15 ani a depus cerere la Primarie pentru a cumpara aceasta gradina din jurul casei, dar inca nu a primit acest drept. In 25.06.2020 a fost publicata in Monitorul oficial Legea nr.87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr.18/1991. Mentionez ca mama indeplineste toate cerintele de la art.24 alineat 3 (a,b,c) si art.27 alineat 2 (2` si b). Intrebarea mea este: poate solicita conform acestor noi prevederi a legii sa i se emita titlu de proprietate pentru terenul din jurul casei fara a achita sume fata de Primarie? Trebuie sa probeze cu anumite documente?
Va multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: VeraPetre , utilizator 18:40, 13 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa precizez ca la inceputul anului 2020 la nivel local s-a emis o Hotarare de Consiliu Local prin care s-a hotarat ca terenul din jurul caselor nationalizate poate fi cumparat de proprietarii caselor detinatoare. Intrebare: mama poate beneficia de Legea 87/2020 sau primeaza Hotararea Consiliului Local si trebuie sa plateasca gradina (terenul din jurul casei)? Multumesc!
Buna ziua! Mama poate benefcicia de prevederile Legii 87. Legea 87 nu era in vigoare cand s-a emis acel HCL, insa chiar si cu HCL-ul emis, prevederile Legii 87 au prioritate. La cerere se depun acte de stare civila, acte de proprietate, certificat de atestare fiscala etc. Mama trebuie se dovedeasca prin extras CF ca este proprietara constructiei si cum a dobandit-o. Cu respect, avocat Carmen Pusca.
Va multumesc mult de tot!! Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren de la casa nationalizata AsiralAndreea AsiralAndreea Parintii mei au cumparat o casa nationalizata in 1997 de la primaria localitatii noastre dar, atunci nu au putut sa cumere si terenul de la casa (curtea + ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa ... cris.negrescu@gmail.com cris.negrescu@gmail.com Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa (sunt unicul proprietar) al carei teren aferent curtii este in proprietatea Primariei Mun ... (vezi toată discuția)