avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren de la casa nationalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren de la casa nationalizata

Parintii mei au cumparat o casa nationalizata in 1997 de la primaria localitatii noastre dar, atunci nu au putut sa cumere si terenul de la casa (curtea + gradina) aprox. 1000 m2. Dupa cativa ani ( 2002 cred ) s-a dat o lege prin care toti puteau primi acel teren care apartinea casei cumparate (o parte din cetatenii din localiatea noastra au primit terenul / curtea ). Parintilor mei si altora cativa proprietari le-a fost refuzat acel dosar.
Acum primaria spune ca doar daca cumparam o sa putem primi terenul.
Nu exista o lege prin care sa primeasca si parintii mei curtea de la casa asa cum au primit si ceilalti in urma cu cativa ani? Primaria are ultimul cuvant, adica trebuie cumparata curtea / gradina? Mentionez ca arenda a tot crescut de la an la an.
Cel mai recent răspuns: Carmen Pusca , Avocat 08:15, 30 August 2020
Buna ziua! Potrivit Legii 87/2020, puteti obtine dreptul de proprietate asupra terenului. Formulati o cerere la Comisia Locala cu documentele necesare care sa dovedeasca ca sunteti proprietara constructiei si veti primi Titlu de Proprietate pentru teren.
cu respect, avocat Carmen Pusca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept titlu proprietate cf.legii 87/2020 VeraPetre VeraPetre Buna ziua, Mama mea a cumparat de la stat in 1997 o casa nationalizata. Casa are gradina (un teren) pentru care a platit anual la Primarie taxa de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Teren concesionat mirela_che mirela_che Buna ziua. Terenul concesionat de consiliul local (primarie) unde s-a construit de persoana care a concesionat terenul o casa de locuit , poate face ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietarea unei locuinte care a fost achizitionata prin ... oana ristea oana ristea Sunt proprietarea unei locuinte care a fost achizitionata prin legea 112 /1995. Acest locuinta face parte dintr-un fost imobil nationalizat. La aceeasi adresa ... (vezi toată discuția)