avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt proprietarea unei locuinte care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt proprietarea unei locuinte care a fost achizitionata prin ...

Sunt proprietarea unei locuinte care a fost achizitionata prin legea 112 /1995. Acest locuinta face parte dintr-un fost imobil nationalizat. La aceeasi adresa suntem 9 proprietari. Impreuna cu locuinta am cumparat de la stat si terenul de sub casa.
Conform Legii 87/2020 putem intra in posesia si terenului aferent imobilului (gradini si cai de acces).
Mentionez ca in prezent terenul care cuprinde gradini si cai de acces (curtea) sunt inchiriate de la spatiul locativ. Fiecare proprietar are un spatiu gradina, pe care fiecare si-a ingradit-o, dar si cale de acces aflat in comun. Acesta imparteala este oarecum empirica, deoarece chiar si la innoirea contractului de inchiriere nu s-a realizat o masuratoare topografica. Sunt vechi masuratori facute imediat dupa 1989.
Acum Legea 87/2020 spune ca putem deveni proprietari pe terenul arondat imobilului. Dar nu sunt dumirita cum?
Vom primi in proprietate teren parcelat individual si aleea in cota indiviza? Stie cineva cum se va realiza punerea in proprietate in cazul curtilor cu mai multi prorietari?
Multumesc si astept cu interes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa ... cris.negrescu@gmail.com cris.negrescu@gmail.com Buna ziua, am achizitionat anul trecut (in august 2020) o casa (sunt unicul proprietar) al carei teren aferent curtii este in proprietatea Primariei Mun ... (vezi toată discuția)
Teren de la casa nationalizata AsiralAndreea AsiralAndreea Parintii mei au cumparat o casa nationalizata in 1997 de la primaria localitatii noastre dar, atunci nu au putut sa cumere si terenul de la casa (curtea + ... (vezi toată discuția)
Drept titlu proprietate cf.legii 87/2020 VeraPetre VeraPetre Buna ziua, Mama mea a cumparat de la stat in 1997 o casa nationalizata. Casa are gradina (un teren) pentru care a platit anual la Primarie taxa de inchiriere ... (vezi toată discuția)