Probleme prenatal. Buna seara. Dacă soția mea a lucrat de pe 01.01.2019 pena pe data de 10.06.2019 după din septembrie a început studiile la postliceala de zi pana în prezent soția având sub 25 de ani vârstă.. Iar în 2020 de pe data de 5 martie pana în prezent ea lucrează din nou. Problema este de ce angajatorul nu ii da banii pe prenatal? Ii tot zice ca nu se încadrează la prenatal.. Și încă o întrebare va rog. Are șanse sa ia indemnizația de creștere al copilului?? Mulțumesc mult
Nu va beneficia de indemnziatia de maternitate , intrucat nu indeplineste stagiul minim de cotizare .
Stagiul minim de asigurare pentru concedii medicale și indemnizațiile aferente - de exemplu, prenatat/postanatal - este de șase luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005.
Poate beneficia de indemnizația de creștere a copilului.
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Asadar, cele 6 luni nu trebuie sa fie consecutive.
Postnatal
valentin2805
salut sunt vali si am doua intrebari:
1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi ... (vezi toată discuția)