avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Probleme prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Probleme prenatal

Probleme prenatal. Buna seara. Dacă soția mea a lucrat de pe 01.01.2019 pena pe data de 10.06.2019 după din septembrie a început studiile la postliceala de zi pana în prezent soția având sub 25 de ani vârstă.. Iar în 2020 de pe data de 5 martie pana în prezent ea lucrează din nou. Problema este de ce angajatorul nu ii da banii pe prenatal? Ii tot zice ca nu se încadrează la prenatal.. Și încă o întrebare va rog. Are șanse sa ia indemnizația de creștere al copilului?? Mulțumesc mult
Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
Alexandru 112, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 15 Iulie 2021
Nu va beneficia de indemnziatia de maternitate , intrucat nu indeplineste stagiul minim de cotizare .

Stagiul minim de asigurare pentru concedii medicale și indemnizațiile aferente - de exemplu, prenatat/postanatal - este de șase luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005.

Poate beneficia de indemnizația de creștere a copilului.
Bună ziua! Cele 6 luni trebuie sa fie consecutive?
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Asadar, cele 6 luni nu trebuie sa fie consecutive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal valentin2805 valentin2805 salut sunt vali si am doua intrebari: 1-am sotia insarcinata in luna a-6-a , si momentan nu mai lucreaza cum pot sa intru eu in postnatal pentru a primi ... (vezi toată discuția)
Buna dimineață! se pare ca nu pot sa adorm pana nu aflu mai ... Cosmin9095 Cosmin9095 Buna dimineață! Se pare ca nu pot sa adorm pana nu aflu mai multe detalii despre o anumita situatie! Eu cu sotia mea avem o fetita de un an jumatate ( ... (vezi toată discuția)
Calitate asigurat si concediu de maternitate Laura_89 Laura_89 Buna ziua *Conform legii pentru a beneficia de concediu de maternitate este necesar un stagiu minim de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)