avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am inchiriat un spatiu pentru un punct de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am inchiriat un spatiu pentru un punct de lucru

Bună ziua,am inchiriat un spatiu pentru a putea deschide un salon de înfrumusețare însă nu-mi pot desfășura activitatea deoarece spatiul închiriat nu rezulta ca fiind spatiu comercial ci spatiu locativ.Contractul de închiriere a fost făcut pe firma și s-a menționat ca-mi este închiriat pentru a-mi desfășura activitatea.Proprietarul spune ca el a făcut demersurile pentru transformarea spațiului din locativ în comercial dar ca de la primărie nu i s-a dat încă niciun raspuns(spune ca au trecut deja 30 de zile). Firma mea are punct de lucru la aceasta adresa.Eu sunt blocata deoarece nu pot obține niciun fel de autorizație iar proprietarul îmi tot spune ca pot deschide asa ca doar toți lucrează asa.Fără autorizație de funcționare eu nu-mi pot desfășura activitatea ,nu pot face publicitate,nu pot face nimic.Acum nu știu ce sa fac și am plătit deja a 2 a luna de chirie însă eu nu pot sa deschid salonul.Va multumesc pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:23, 21 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
faptul ca spatiul e cu destinatie locuinta sau comercial e specificat in cartea funciara, pe care ar fi trebuit s-o cereti sau proprietarul s-o arate. daca in contract scrieti ca inchiriati un spatiu comercial, atunci va puteti indrepta impotriva proprietarului care v-a pus la dispozitie un spatiu impropriu. daca in contract scrie doar spatiu...e mai complicat. cereti o consultatie avocatiala si prezentati contractul si documentele puse la dispozitie de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizație de funcționare salon de înfrumusețare in spațiu locuibil VMarius123 VMarius123 Buna ziua. Anul trecut am cumpărat un imobil (casaP+M) cu credit ipotecar la BRD, pentru a amenaja spațiul și a deschide un salon de înfrumusețare. Anul ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare in cazul schimbarii destinatiei unui spatiu comercial in salon coafura ,frizerie si manichiura ancaanca1 ancaanca1 Buna ziua ,vreau sa schimb destinatia unui spatiu comercial (momentan functinal) ,se afla la parter de bloc ,in salon coafura ,frizerie si manichiura ... (vezi toată discuția)