avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare si custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare si custodie copil

dupa o rel de concubinaj de 3 ani si jumate a mai ramas doar fetita noastra.mentionez ca am fost dat afara din casa, mi s-au spart lucruri si la ora actuala fosta concubina nu accepta decat vizitare la domicilil ei; ii cer sa-mi incredinteze fata la plimbare 2-3 ore sau chiar sa mi-o dea si la domiciliul meu o sapt pe luna.are doi copii din prima casatorie,timp de 3 ani si jumatate i-am cerscut pe toti trei, am fost un tata f bun; in acest sens martori fiind f multe persoane. as putea obtine in urma unui proces custodia copilului sau cel putin as putea obtine cat mai mult timp petrecut impreuna cu zana mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters117797 , utilizator 23:36, 21 Decembrie 2009
Nefiind nici macar casatoriti si fosta dvs prietena avand domiciliu si serviciu stabile , este greu de crezut ca instanta va va incredinta dvs copilul. Insa puteti cere un program de vizitare mai flexibil , astfel incat sa va permita sa va vedeti copilul mai des.
Succes!:)
e adevarat ca nu stiu dc as putea obtine custodie cu toate ca "mama" fetitei este de o mare imoralitate. ma intereseaza insa sa obtin o cat mai mare perioada lunara de timp impreuna cu fetita mea. in astfel de cazuri cine hotaraste unde va urma fetita gradinita, scoala etc. mentionez ca locuim in orase diferite. bucuresti - ploiesti
Eu cred ca ar trebui sa luati problemele,in mod gradual,intai ar trebui sa formulati o actiune pentru progam de vizitare si relatii personale cu minora,mai ales ca stati la o distanta de cel putin 60 km.de domiciliul actual al fetitei
In timp,dupa ce va reobisnuiti unul cu altul,formulati si actiune de incredintare a minorei,unde trebuie sa dovediti ca aveti conditii mai bune decat concubina dvs.din punct de vedere moral si material,ca puteti sa va ocupati efectiv si in cele mai bune conditii de cresterea si educarea acesteia,
Admisibilitatea acestei actiuni depinde si de varsta minorei,dar si de temeinicia probatoriilor administrate in dovedirea,respectiv in combaterea acesteia(acte,interogatorii reciproce,martori si anchete sociale la domiciliile partilor)
e normal ca pana la proces sa stea la cea care a nasuct-o ,iar aceasta sa nu-mi raspunda la tel si sa nu-mi permita accesul la copil sau sa nu-mi permita sa o scot in oras? e normal? ce pot face in acest caz?
scuzati-mi intrebarea: nu ati mai scris pe forum...ca ajungeati in oras si nu va lasa concubina sa va vedeti copilul desi strabateati totusi o distanta pt asta?
daca nu sunteti dvs, inseamna ca exista un caz asemanator...
pana una alta, puteti cere prin ordonanta presedintiala drept la relatii personale cu minora.
numai bine!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
ralu_2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dănuț Pîntea Dănuț Pîntea As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in ... (vezi toată discuția)