avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizitare si custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizitare si custodie copil

custodie copil
Cel mai recent răspuns: ContSters117797 , utilizator 14:06, 23 Martie 2010
Poate ne spuneti ce anume va intereseaza.O intrebare..ceva amanunte pt a va putea ajuta.
dupa o rel de concubinaj de 3 ani si jumate a mai ramas doar fetita noastra.mentionez ca am fost dat afara din casa, mi s-au spart lucruri si la ora actuala fosta concubina nu accepta decat vizitare la domicilil ei; ii cer sa-mi incredinteze fata la plimbare 2-3 ore sau chiar sa mi-o dea si la domiciliul meu o sapt pe luna.are doi copii din prima casatorie,timp de 3 ani si jumatate i-am cerscut pe toti trei, am fost un tata f bun; in acest sens martori fiind f multe persoane. as putea obtine in urma unui proces custodia copilului sau cel putin as putea obtine cat mai mult timp petrecut impreuna cu zana mea? e adevarat ca nu stiu dc as putea obtine custodie cu toate ca "mama" fetitei este de o mare imoralitate. ma intereseaza insa sa obtin o cat mai mare perioada lunara de timp impreuna cu fetita mea. in astfel de cazuri cine hotaraste unde va urma fetita gradinita, scoala etc. mentionez ca locuim in orase diferite. bucuresti - ploiesti
Formulati actiune la judecatoria din raza caruia domiciliaza concubina si solicitati
fie incredintarea minorei, fie sa se stabileasca dreptul de vizitare al minorei.
Asupra copilului aveti aceleasi drepturi ca si mama copilului.
Asa cum v-a spus colega faceti ori cerere in instanta de incredintare ori de vizitare.

Incredintarea copilului depinde de mai multi factori:

- varsta acestuia
- situatia materiala a parintilor
- probitatea morala a parintilor
- mediul in care fiecare parinte ar urma sa creasca copilul
- atitudinea fiecarui parinte fata de copil in perioada anterioara introducerii actiunii de divort
- optiunea copilului (cand acesta are mai mult de 10 ani).
Rolul judecatorului este de a incredinta copiii parintelui care le poate asigura cele mai bune conditii de crestere si educare.

Art. 97
Ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor minori, fara a deosebi dupa cum acestia sunt din casatorie, din afara casatoriei, ori infiati.
Ei exercita drepturile lor parintesti numai in interesul copiilor.
pana la proces e o regula sa stea la cea care a nascut-o? si aceasta sa nu-mi permita accesul? ce pot face in acest caz?

Alte discuții în legătură

Vizitare si custodie copil ContSters117797 ContSters117797 dupa o rel de concubinaj de 3 ani si jumate a mai ramas doar fetita noastra.mentionez ca am fost dat afara din casa, mi s-au spart lucruri si la ora actuala ... (vezi toată discuția)
Custodie Cristinamaria13 Cristinamaria13 Buna seara , am o fetita de un an jumatate si este trecuta pe numele meu de fam. Iar dupa o judecata pt pensia alimentara pt copil , ne am ìmpacat eu si ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine custodia minorului mahonu mahonu am stat in concubinaj am o fetita de 5 ani nu am vazuto de 3 ani dar am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila unde am drept de vizita al minorei ... (vezi toată discuția)