avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua. Cine îmi poate spune și mie, dacă ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua. Cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma ...

Bună ziua. Cine îmi poate spune și mie, dacă niște ifn ma tot amenință cu executare silita, dar eu nu am nimic pe numele meu, am decât salariu. Judecătorul ori nu știu din partea ifn verifica ca nu am nimic pe numele meu, csa este a mamei ea neavând treaba cu ifn
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 22 August 2020
daca aveti datorii neplatite, indiferent unde, ele pot deveni executabile. judecatorul nu va executa, el incuviinteaza executarea silita. este treaba unui executor sa va identifice veniturile, proprietatile si alte avantaje pe care le aveti si sa le execute
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in cazul dvs, prin poprire pe salariu se va recupera datoria ce o aveti.
Ok deci nu ma executa silit dar îmi pune poprire, dar dacă eu am un salariu de 3509 cu doua rate una de 1900 și una 918 rate la 2 bănci cum vor face poprirea

gi-jane2 a scris:

in cazul dvs, prin poprire pe salariu se va recupera datoria ce o aveti.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
poprirea e o forma a executarii silite, In executarea silita vi se infiinteaza poprirea pe salariu, intai 1/3 din salariu pleca catre executor si mai departe, e treba dvs cum platiti ratele. De regula cand faceti datorii, trebuie sa va ganditi si daca aveti din ce sa le inapoiati. V-ati indatorat peste limita.
daca aveti mai mult de 3 ani de neplata catre ifn-uri, puteti sa contestati executarea in termen de 15 zile de cand aflati de ea.
daca datoria e mai recenta, intelegeti-va pt plata in rate, ca sa nu platiti si cheltuieli de executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)
Executare silita dany3377 dany3377 Buna ziua. Am un credit restant cu peste 90 de zile, la un IFN. In urma acestor restante am incheiat un acord de plata, reesalonare a sumei datorate. Am ... (vezi toată discuția)
Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)