În prezent, sunt angajată cu normă întreagă (8 ore) la o firmă pe care bănuiesc că șeful meu nu mai facturează. Eu lucrez fizic la sediul acestei firme.
Șeful meu m-a contactat să mă întrebe dacă sunt de acord să mă treacă, în locul contractului cu normă întreagă, cu 2 CIM cu normă parțială (2 ore pe firma veche, la care sunt în prezent, pentru a justifica prezența mea la sediul acestei firme în cazul unui control, precum și 6 h la una din firmele sale noi, pe care cred că facturează mai mult).
Dacă nu sunt de acord, mi-a spus că nu are cum să-mi mai plătească contribuțiile pe firma veche de luna aceasta (acest lucru chiar s-a întâmplat o dată acum câteva luni, iar contribuțiile au apărut cu întârziere în SPV-ul meu).
Eu i-am spus că, în principiu, nu sunt de acord, că mi se pare o situație îndoielnică și că aș prefera să aleagă orice firmă vrea el pe care să mă angajeze cu normă întreagă. Nu mi-a prezentat încă niciun draft de contract, nu am semnat nimic.
Ce mă sfătuiți să fac pentru a nu fi în dezavantaj cu plata contribuțiilor, respectiv pensia viitoare, și orice alte beneficii? Ce avantaje și dezavantaje au cele două moduri de înregistrare a muncii?
În plus, mă gândeam că dacă aș avea 2 contracte de muncă, ar trebui să-mi acorde de 2 ori concediul de odihnă anual (20 de zile x 2 contracte), nu?
Nu prea aveti de ales in ceea ce priveste plata contributiilor, decat sa verificati periodic plata .... Intr-adevar, pentru ambele c.i.m. aveti dreptul la concediul de odihnă anual