avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avantaje și dezavantaje trecere de la CIM cu normă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avantaje și dezavantaje trecere de la CIM cu normă întreagă la 2 CIM cu norme parțiale

În prezent, sunt angajată cu normă întreagă (8 ore) la o firmă pe care bănuiesc că șeful meu nu mai facturează. Eu lucrez fizic la sediul acestei firme.
Șeful meu m-a contactat să mă întrebe dacă sunt de acord să mă treacă, în locul contractului cu normă întreagă, cu 2 CIM cu normă parțială (2 ore pe firma veche, la care sunt în prezent, pentru a justifica prezența mea la sediul acestei firme în cazul unui control, precum și 6 h la una din firmele sale noi, pe care cred că facturează mai mult).
Dacă nu sunt de acord, mi-a spus că nu are cum să-mi mai plătească contribuțiile pe firma veche de luna aceasta (acest lucru chiar s-a întâmplat o dată acum câteva luni, iar contribuțiile au apărut cu întârziere în SPV-ul meu).
Eu i-am spus că, în principiu, nu sunt de acord, că mi se pare o situație îndoielnică și că aș prefera să aleagă orice firmă vrea el pe care să mă angajeze cu normă întreagă. Nu mi-a prezentat încă niciun draft de contract, nu am semnat nimic.
Ce mă sfătuiți să fac pentru a nu fi în dezavantaj cu plata contribuțiilor, respectiv pensia viitoare, și orice alte beneficii? Ce avantaje și dezavantaje au cele două moduri de înregistrare a muncii?
În plus, mă gândeam că dacă aș avea 2 contracte de muncă, ar trebui să-mi acorde de 2 ori concediul de odihnă anual (20 de zile x 2 contracte), nu?
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
DianaCM, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 22 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu prea aveti de ales in ceea ce priveste plata contributiilor, decat sa verificati periodic plata .... Intr-adevar, pentru ambele c.i.m. aveti dreptul la concediul de odihnă anual

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna komon komon sunt angajata la doua firme si as dori sa stiu daca am dreptul la fiecare societate la 21 zile de concediu de odihna (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Refuzare concediu odihna pe contract part-time vcoada vcoada Buna ziua tuturor, Sotia mea lucreaza in regim de part-time la un call center si se pare ca are probleme cu obtinerea concediului pe anul asta. In ... (vezi toată discuția)