avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost vinovatul unui accident auto în Bulgaria cu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost vinovatul unui accident auto în Bulgaria cu doua victime ...

Am fost vinovatul unui accident auto în Bulgaria cu doua victime din mașină mea. O persoana a primit sub 90 de Ile spitalizare, iar cealaltă peste 90. Este un proces deschis în Bulgaria pe numele meu. În general care sunt pedepsele pentru aceasta fapta?
Se aplică legislația din Bulgaria, așa că întrebați un avocat de acolo. Oricum, eu cred că vi s-a pus (sau vi se va pune) la dispoziție un avocat din oficiu de către autoritățile din Bulgaria.
Bună ziua, ca răspuns la întrebarea dumneavoastră, pedeapsa pentru conducătorul vinovat de autovehicul care a cauzat moartea a mai mult de o persoană din neglijență este de la 3 la 15 ani închisoare conform art. 343 alin. 3, b. b) din Codul penal, în caz de vătămare corporală a mai mult de o persoană din neglijență gravă sau moderată - închisoare de la unu la șase ani, iar în cazuri deosebit de grave - închisoare de la doi la zece ani conform art. 343 alin. 3, b. a) din Codul penal; Totuși, asta nu înseamnă că pedeapsa va fi efectivă, existând posibilitatea ca aceeași să fie condiționată.Totul depinde de faptele pe care le va prezenta avocatul dumneavoastră. În destul de multe cazuri, o persoană se crede vinovată, dar de fapt fapta este o faptă accidentală pentru care nu se atrage răspunderea penală, art. 15 Cod penal (Fapta este nevinovată atunci când făptuitorul nu a fost obligat sau nu a putut prevedea producerea consecințelor periculoase din punct de vedere social)
Fiecare caz trebuie analizat amănunțit în funcție de faptele și circumstanțele disponibile.

Citiți, vă rog, regulamentul forumului: www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala cristi_o cristi_o Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra: Persoana apropiata batuta si lasata in camp, s-a solicitat ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa prevazuta de lege si termenul de prescriptie condor77 condor77 Ce reprezinta pedeapsa prevazuta de lege in vechiul cod penal? Se iau si consecintele deosebit de grave la determinarea pedepsei prevazute de lege? Art. 141 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)