avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un vecin care are o constructie cu un perete exact ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un vecin care are o constructie cu un perete exact pe linia ...

Am un vecin care are o constructie cu un perete exact pe linia de hotar intre proprietati.Va rog sa-mi spuneti daca exista baza lega la prin care sa il pot obliga sa-si aranjeze peretele(tencuit,schimbat cetarne la tigle sa nu curga apa de pe acoperis la mine in curte.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kun.ovidiu , utilizator 11:58, 22 August 2020
cum a construit? in certificatul de urbanism/ autorizatia de constructie se tine seama si de acordul vecinilor, precum si de prevederile CC, cu exceptia situatiilor in care PUG/ PUZ/ PUD prevad altfel (orase mari/ turistice, de ex.)
daca atunci cand v-ati mutat, constructia era acolo, nu prea aveti ce face: ati cunoscut situatia de fapt si ati acceptat-o. daca vreti sa-l obligati sa faca ceva, nu puteti invoca buna credinta
kun.ovidiu a scris:
Am un vecin care are o constructie cu un perete exact pe linia de hotar intre proprietati.Va rog sa-mi spuneti daca exista baza lega la prin care sa il pot obliga sa-si aranjeze peretele(tencuit,schimbat cetarne la tigle sa nu curga apa de pe acoperis la mine in curte.
Va multumesc!

Da, exista baza legala (si chiar daca nu ar exista baza legala, exista cutume si principii), problema o rezolvati fie abiabil (abordata in diferite forme), fie in instanta. Pentru mai multe detalii, trebuie vazuta situatia la fata locului. Bafta!
Multumesc.
Constructia era lipita de alta(doua ateliere),eu am cumparat casa parintilor si am demolat atelierul iar fiul a ramas cu atelierul cu un perete ne tencuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Planul de urbanism b.stefan78 b.stefan78 Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)