avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vand teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vand teren extravilan

Daca doresc sa vand 5 ha de teren extravilan , trebuie vandut prin primarie cu oferte ?
Doresc sa il vand unei verisoare primare , multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2020
simonna38, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:01, 23 August 2020
Buna ziua,
DA, este obligatoriu sa postati oferta si la primarie
Multumesc pt raspuns. Am gasit in legea nr 17/07,03,2014 capitolul IV art 20 pct 2 citez ,, Dispozitiile acestei legi nu se aplic instrainarilor intre rude pana la gradul al treilea , inclusiv.
Da, și verișoara dvs primară va este ruda de gradul 4.
Deci trebuie să parcurgeți procedura privind depunerea și afisarea ofertei de vanzare.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
raluk0207, utilizator
Grade de rudenie veri În terminologia de rudenie, un văr (sau verișor) este o rudă cu care o persoană are unul sau mai mulți strămoși comuni, alții decât părinții. Astfel, două persoane sunt veri de gradul 1 dacă sunt fiii a doi frați (au bunici în comun); două persoane sunt veri de gradul 2 dacă sunt fiii a doi veri de gradul 1 (au străbunici în comun), etc. sursa
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, verii primari sunt rude de gradul 4.
Gradul 1 este mama/tatăl dvs.
Gradul 2 sunt bunicii dvs.
Si coborati...
Gradul 3 sunt frații/surorile părinților dvs.
Gradul 4 sunt verii primari.
[ link extern ]

Nu mai susțineti acelasi lucru la nesfârșit.
Trebuie să parcurgeți procedura prevăzută de Legea 17/2014.
Ati postat un articol de pe Libertatea, care se refera la verii primari ca fiind de gradul 1 (adică părinții a doua persoane sunt frati), la verii de gradul 2, sau "veri de-al doilea" (cand părinții a doua persoane sunt veri primari etc).
Dacă o persoană va este var primar nu inseamna ca sunteti rude de gradul 1.
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa verisor marius_wiz marius_wiz Buna ziua Speta in cauza ar fi : am un verisor mult mai in varsta de gradul 2 care nu are copii, frati sau parinti din pacate. El mai are doi verisori de ... (vezi toată discuția)
Mostenire gabrielamichell gabrielamichell sunt var de al doilea cu decedatul ,nu are mostenitori ,mostenirea este din batrani,decedatul are certificat de mostenire ,pot deschide succesiunea dupa 1 de ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)