avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca parintii te dezmostenesc si nu te mai recunosc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca parintii te dezmostenesc si nu te mai recunosc drept copilul ...

Daca parintii te dezmostenesc si nu te mai recunosc drept copilul lor ,iti poti pierde numele de familie actual si bunurile pe care le ai pe numele tau nu prin moștenire?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:41, 23 August 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In legislatia romana nu există institutia "dezmostenirii ".
Ceea ce pot sa faca părinții este să își instraineze toată averea din timpul vieții și practic, la deces să nu vă mai lase nimic.
Dar dezmostenire in sensul excluderii de la succesiune, a schimbarii/retragerii numelui, nu există.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
raluk0207, utilizator
e problema lor daca va recunosc sa nu.. nici nu mai conteaza daca sunteti copilul lor sau v-a adus barza.. numele nu vi-l poate lua ca doar nu ramaneti fara nume.. dar orcum ar fi , asta nu are legatura cu bunurile dvs, care raman ale dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? buna ziua. ... SVAndrei SVAndrei Dezmostenire totala - ce obligatii legale mai am? Buna ziua. Am o intrebare legata de ce se intampla dupa dezmostenire. Pe scurt, mama mea a decis ca este ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire Droxi Droxi Sotul meu impreuna cu mine am vandut acum un an apartamentul cumparat exclusiv de parintii lui pentru noi. Ne-am mutat la parintii mei pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Un parinte are dreptul sa si dezmosteneasca copiii? cum poate ... DanMaria51 DanMaria51 Un parinte are dreptul sa si dezmosteneasca copiii? Cum poate face asta? Prin testament sau act de donatie? Ori daca isi vinde proprietatile in timpul vietii? (vezi toată discuția)