As vrea sa stiu daca si in Romania se foloseste termenul de Mobbing, poate cineva sa ma lamureasca?Eu lucrez in Italia cu contract de munca si acest mobbing, e recunoscut. Intreb acest lucru, ptr ca si eu sunt supusa la acest fel de persecutie(sau cum se cheama) din partea unei vecine si nu stiu ce as putea face. Va multumesc anticipat la toti cei ce ma vor lamuri.
Nu exista in legislatia muncii din Romania o asemenea infractiune.Daca sunteti lezata puteti sa va plingeti in conditiile codului penal pentru fapte ce constituie infractiuni sau sa solicitati sprijinul autoritatilor locale care pot aplica sanctiuni contraventionale
In Romania nu exista ca in alte tari infractiunea de mobbing in legislatia muncii , dar daca sunteti hartuita sau discreditata profesional , puteti face plangere organelor abilitate .
termenul de mobbing defineste setul de actiuni agresive psihologice, de injustitie, denigrare, hartuire psihologica, vexare, discreditare profesionala, batjocorire la locul de munca.
el nu exista experes prevazut de legislatia muncii din Romania, ( neexistand in limba romana un termen similar) dar, componentele lui sunt pevazute si sanctionate de legea penala sau legislatia muncii.
Sicane
Arisandy
Am o colega de birou cu care m-am inteles relativ bine o perioada de timp...dupa care a inceput sa-mi faca fel de fel de sicane, ma paraste la doctori spunand ... (vezi toată discuția)
Mobbing
dani02bella
Va rog sa imi spuneti ce se poate face in cazul unei situatii de hartuire la serviciu si daca exista in codul muncii in legislatia romana ceva legat de ... (vezi toată discuția)