avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!!! In cazul in care, se construiește o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!!! In cazul in care, se construiește o casă fără ...

Bună seara!!! In cazul in care, se construiește o casă fără sa aibă proiect iar persoana care a construit casa a făcut-o intenționat punând casa pe 10 metri pe terenul lui (fiind vecini),neavând nimic la mâna ca ia plătit bani ca sa construiască (nu sunt probe), existând doar probe video și poze cu persoana care construia la casa și martori. In aceasta situație ,aceasta persoana care a construit-o pe terenul lui el însuși ,vrea sa dea in judecată pe propietarul casei,fiind supărat ca a schimbat de zidar, pentru ca nu are proiectul casei și ca e pe terenul lui. In cazul de față nu exista nici o soluție in care propietarul casei ar avea șansa de câștigat într-un proces ?? Ce ar putea sa facă propietarul in cazul respectiv??? Plus ca a intrat in casa și i-a luat din materiale.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:02, 24 August 2020
nu prea inteleg ce ati scris, cine pe cine vrea sa dea in judecata.. la care proprietar va referiti,
ala care si-a facut casa fara autorizatie si a intrat si pe terenul altuia, o va da jos.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
gi-jane2, moderator
Deci femeia care la plătit sa construiască pe acest om a cumpărat terenul de la el și sunt vecini, el a construit 10 metri pe terenul lui pentru ca sa o aibă la mâna. El a spus ca nu a construit casa el și ca o da in judecată pentru ca nu are proiect la casa și ca dărâma partea casei care e pe terenul lui, toate acestea fiindcă nu a mai vrut sa ii trimită bani pentru ca construiește de 10 ani la ea și încât nu a terminat-o și a chemat pe alta persoana sa lucreze la ea. Dar nu poate sa mai facă nimic ca nu o lasă ăla. Are probe ca asta de o da in judecată a construit la casa video și poze și martori ... ar putea sa facă ceva sau nu are nici o șansa la judecătorie ??

gi-jane2 a scris:

nu prea inteleg ce ati scris, cine pe cine vrea sa dea in judecata.. la care proprietar va referiti,
ala care si-a facut casa fara autorizatie si a intrat si pe terenul altuia, o va da jos.

nu are nicio sansa, sa caute sa se inteleaga, altfel.. chiar o are la mana.
nu inteleg de ce nu a facut casa la ea in curte si a trebuit sa se bage la vecin cu 10m?
Pai pentruca constructorul care a făcut e vecinul și sa băgat la el pentru ca sa o aibă la mâna sa ii scoată banii , deci el singur a construit la el in curte ....mulțumesc pentru răspuns ,îmi sunteți de ajutor pentruca sincer nu știam ce sa fac, ii sa întâmplat la o prietena de a mea!!
stiti vb aia cu lucrul amestecat.. vecini, vecini, dar lucrurile trebuiau sa fie clare, sa aiba macar hartie de mana ca i-a vandut un petec de pamant.. ara ceva mai mult decat nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unui imobil in spatele casei mele Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Sunt proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Capitalei. In spatele casei mele noul proprietar al terenului doreste sa isi construiasca o casa, ... (vezi toată discuția)
Deteriorare casa si afectarea dreptului de folosinta Rmilitaru Rmilitaru Am casa construita pe limita de proprietate. Vecinul care isi construieste o casa noua, si-a suprainaltat cota terenului cu cca 0,5m si astfel nivelul ... (vezi toată discuția)
Constructie casa vacarunicolaie vacarunicolaie vecin construieste o casa p+1 cu geamuri mari spre propietatea mea ,fiind actualmente teren fara constructii,iar deasupra geamurilor a construit balcon ... (vezi toată discuția)