avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dispozitie testamentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dispozitie testamentara

Buna ziua. O prietena a mamei mele a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu o persoana. Prietena mamei detine si o suma de bani la banca, suma pe care ar vrea sa o lase dupa moartea sa, mamei mele. In acest sens este suficienta dispozitia testamentara incheiata cu banca? Aceasta dispozitie testamentara poate fi atacata in justitie? Este necesar sa existe si un testamant care sa confirme acea dispozitie?
Cel mai recent răspuns: Arina5 , utilizator 20:54, 24 August 2020
La ce dispozitie testamentară încheiată cu banca, va referiți ?
Testamentele se încheie la notar, de obicei.
In ordinul nr. 1903/2011 emis de Ministerul Justitiei la art.1 este inclusa o prevedere conform careia, cei care depun bani sau alte titluri de valoare in banci vor putea insera in contract si o dispoziție testamentara prin care sunt desemnati beneficiarii respectivelor bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit bancar kerekesmargo kerekesmargo Ordinul Ministerul Justitiei 1903/2011 privind dispozitia testamentara privind sumele de bani depuse la banc - nu prea am inteles Eu asa am stiut ca ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara irina966 irina966 Se poate da declarative de renuntare la dreptul de reductiune testamentara inainte de decesul donatorului? Daca nu, ce alta varianta de recunoastere a ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)