avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... depozit bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

depozit bancar

Ordinul Ministerul Justitiei 1903/2011 privind dispozitia testamentara privind sumele de bani depuse la banc - nu prea am inteles
Eu asa am stiut ca mostenitorul mosteneste casa, pamantul . bani depus la banca etc
De ce este necesar aceasta dispozitie testamentara ??
Cei care nu fac ce se intapla cu banii , ramane la banca .?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:20, 29 Septembrie 2011
Nu. Daca nu incheiati acea dispozitie testamentara, prin care indicati precis persoana catre care doriti sa mearga acei bani care se gasesc in contul dumneavostra curent sau in depozite create la respectiva banca, la data decesului dumneavostra, atunci banii vor urma calea clasica a inpartirii intre mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie testamentara Arina5 Arina5 Buna ziua. O prietena a mamei mele a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu o persoana. Prietena mamei detine si o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
Abuz al bancii: in anul 2009 am deschis un depozit la cec bank ... carlitosbest carlitosbest Abuz al bancii: In anul 2009 am deschis un depozit la CEC Bank cu dobanda de 6% cu o suma maricica de bani. Depozitul era fara cont curent atasat. Banca prin ... (vezi toată discuția)