avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ,sunt o persoana de 70 de ani am vândut o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ,sunt o persoana de 70 de ani am vândut o dacia logan ...

Buna ziua ,sunt o persoana de 70 de ani am vuâvut o dacia logan si am vanduto ,persoana care a cumparato ma amenitat ca o sa primesc multe amenzi de circulatie,,am facut contract de vanzare cumparare ,dar masina este tot pe numele meu,timp de 30 de zile pana o inscrie el pe numele lui,vas intreba cum procedez sa contestez aceste amenzi?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:41, 27 August 2020
Daca ati intregistrat contractul de vinzare cumparare la fisc, atunci nu veti avea nici o problema. Exista o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din 2018, care spune, in rezumat, asa:
" In cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator și de subiect activ al contravenției constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;"
Este decizia nr. 4 din 2018 si o gasiti la link-ul atasat aici :
[ link extern ]
Spuneti-i cumparatorului de asta si ca nu veti plati asa ceva si veti contesta orice amenda veti primi, motivind acea plingere contraventionala (contestatie) care se face la judecatoria de care apartine localitatea dvs. Ba mai mult, veti indica faptasul, adica cel care ameninta. Trimiteti-i textul decizie nr.4/2018 ai ICCJ.
Buna ziua ,Va multumesc mult pentru raspuns,eu sunt o persoana cu dezabilitati si nu pot sa ma deplasez,daca nu fac contestatie in termenul prevazut de lege ,ce se poate intampla?
Plingerile contraventionale se pot trimite si prin posta, cu confirmare de primire. Fiecare judecatorie este inscrisa pe portalul instantelor de judecata:
[ link extern ]
Acolo sunt date informatii despre adresa judecatoriei, modalitati de comunicare, etc.
Daca nu ati mai facut asa ceva, cel mai bine e sa apelati la ajutorul unui cunoscut, sau chiar un avocat. In plingere puteti cere si suportarea cheltuielilor de judecata (ce platiti la avocat, cu chitanta) de catre cel cu care va judecati.

Daca nu faceti contestatie in termen de 15 zile sunteti bun de plata (jumatate din minimul amenzii, daca platiti in 15 zile, amenda intreaga, daca nu platiti in termen).
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - amenda pentru rovinieta GMarin GMarin In data de 17.02.2010 am cumparat rovinieta ptr.autoturism pentru un an de zile. In data de 03.05.2010 am schimbat numarul de inmatriculare raminind acelasi ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului verbal pentru lipsa stampila radar osmagyarocska osmagyarocska Buna ziua! Azi am intrat in radar cu 84 km/h, masina de politie era in mers, a venit pe contrasens, si m-a oprit din mers! am primit 6 puncte de amenda si 4 ... (vezi toată discuția)
Informatii contestație amenda rovinieta Ramona98 Ramona98 Buna seara. In data de 05.01.2023 am vândut autovehiculul, iar in data de 14.01.2023 a fost înregistrat ca circula fără rovinieta(noul proprietar). Astăzi ... (vezi toată discuția)