avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasament bebelus la nasi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasament bebelus la nasi

Bună ziua!
Acum 6 luni, o cunoștință a născut și și-a manifestat dorința ca de bebelus sa avem noi grija, aceasta mai având încă 4 copii, iar bebelusul nu a fost recunoscut de către tata. De atunci bebe este la familia noastră. Am hotărât sa solicitam plasamentul în calitate de nași ai copilașului și familie cu care mama sa a dezvoltat relații de afecțiune. Acest lucru s-a întâmplat după 4 luni, din cauza stării de urgenta. Noi fiind din București, iar mama naturala din Olt, întâmpinăm numai refuzuri din partea Dgaspc, pe motiv ca în urma anchetei sociale efectuata la mama, aceștia considera ca nu se impune aceasta măsură speciala pt copil, plasamentul. Am tot reformulat cererea și numai răspuns negativ primit prin posta, alături de formularea: sa restitui copilul familiei. Vom merge din nou și vom reformula și de aceasta data. Întrebarea mea este dacă pot veni la noi la ușa sa ia copilul cu forța, deși acesta de afla la noi cu acordul și la dorința mamei naturale sau dacă ne pot soma Protecția sau Politia sa l ducem. Nu comitem nicio ilegalitate, ci doar ajutam pe cineva la nevoie. Acesta având 4 copii mici și fără sot nu are disponibilitatea implicării și pt bebelus. A doua întrebare este dacă pot formula cererea de plasament în București, copilul fiind din Olt. Orice răspuns avizat ne poate ajuta enorm. Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
KatalinS, utilizator

Alte discuții în legătură

Reintegrare in familie Sorinsen Sorinsen Sunt asistent maternal profesionist ( angajat al DGASPC ), de aproape 6 ani am un copil in plasament, copil pe care l-am crescut si educat in conditii foarte ... (vezi toată discuția)
Posibilitate adopție fin de botez KatalinS KatalinS Avem grija de finutul nostru încă de la naștere, eu împreună cu soțul, iar acum are 8 luni. Fina noastră mai are inca 5 copii în întreținere și nu ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil Goddess_Nemesis Goddess_Nemesis Buna ziua. Lucrez intr un spital de stat din Romania unde exista copii abandonati, de care nu se mai interesează nimeni si ai caror părinți sunt de negasit. ... (vezi toată discuția)