avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocație retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocație retroactiv

Buna ziua,va rog respectos daca imi puteți spune pe cat timp in urma pot lua alocatia fiicei mele dupa ce a fost suspendata din România deoarece am luat-o din Italia.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 26 August 2020
Plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

In speta, care este data incetarii platii alocatiei din Italia?
Am primit banii pana pe data de 31 august 2017.Am cautat pe net și am găsit și acest articol....oare mai este valabil [ link extern ] !
Pe 3 ani din urma , nu prea aveti cum sa-i obtineti .... legea nr.61/1993 mentioneaza ca, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
Puteți primi acești bani de la stat pe o perioadă retroactivă de cel mult trei ani, dar numai dacă micuțul a fost înscris şi a beneficiat de alocaţie la un moment dat, însă aceasta a fost suspendată. Pentru a avea parte de alocația pe ultimele 36 de luni, va trebui să depuneți o cerere, atașată unui dosar plin cu acte la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, dacă sunteți din București. Dacă nu, va trebui să mergeți la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială din judeţul în care aveţi domiciliul.
Citeşte întreaga ştire: Alocația pentru copii: cum puteți obține retroactiv banii neîncasați.
Asta am găsit pe net dar nu știu la ce lege se încadrează.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi dvs. Legea 61/1993 si apoi postati ce trebuie sa facem noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil damian71 damian71 Buna am si eu o intrebare nepotul meu e nascut in spania are 8 ani nu a beneficiat de nici o alocatie din romania pina acum. Are dreptul la alocatie din ... (vezi toată discuția)
Plata alocatie retroactiv iavorenciucmarius iavorenciucmarius Buna ziua, as dori si eu daca se poate un raspuns la o intrebare.Am nascut in strainatate un baietel in 16 12 2012. Mentionez ca acest lucru a fost din motive ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat nou nascut retroacitv si acte necesare amy_gabry amy_gabry Buna ziua, am o fetita nascuta in Italia in oct 2009 , nu a beneficiat de alocatie pana acum. Depunand dosarul in ianuarie 2013, pe ce perioada va primi ... (vezi toată discuția)