avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura negativa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura negativa

Buna ziua! Am o ii, am primit de la un furnizor o factura cu minus ( in data 5/08 valoare -65.40 ) dupa care in data de 19/08 am primit o factura cu valoarea 326.72 dar la care am platit 261.32 valoarea chitantei ( pe chitanta specifica F19/08 - F5/08=261.32 . as vrea sa stiu cum notez aceste facturi in nir, rjip. am voie sa dau numar de inregistrare la o factura negativa? cum o notez pe a doua cu valoarea de pe factura sau cea de pe chitanta si la final o scad pe cea negativa ? precizez ca nu lucrez in niciun program
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:49, 27 August 2020
Amintiti pe undeva in textul intrebarii de rjip. Presupun ca tineti contabilitatea in partida simpla la un pfa sau ceva asemanator. Inregistrarile in rjip le faceti in baza documentelor doveditoare ale platii, nu dupa facturi. Doar nir -uri faceti la fiecare factura chiar si la cele de stornare (cu minus).
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare marfa ioanaep ioanaep buna ziua, in cazul in care am receptionat marfa la pret cu amanuntul in luna februarie, iar in martie se emite factura de stornare pentru anumite ... (vezi toată discuția)
Factura retur rodaf rodaf Buna ziua, spuneti-mi va rog cum inregistrez, in saga, o factura la marfa restituita furnizorului. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Nir la facturi paypoint? gabr2015 gabr2015 buna ziua.va rog o explicatie..sun un if neplatitor de tva. am primit facturi de la paypoint pentru vanzarea de incarcari electronice si nu stiu cum sa le ... (vezi toată discuția)