avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită certificat de grefa
Discuție deschisă în Executare silită

certificat de grefa

Buna ziua .
As vrea sa stiu , in conditiile in care la serviciu imi apare o poprire investita cu titlu executoriu pe care eu am contestat-o in instanta , in momentul de fata dosarul fiind pe rol iar eu am depus un certificat de grefa la serviciu in acest sens , cei de la salarizare nu ar fi trebuit sa sisteze poprirea pana la pronuntarea instantei ?
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:54, 20 Decembrie 2009
Suspendarea executarii silite se dispune numai de catre instanta si, cel mai adesea, in baza depunerii unei cautiuni.
Daca din certificatul de grefa rezulta si aceste lucruri atunci sunt indeplinite conditiile pentru sistarea (suspendarea) popririi.
DAca ati depus o contestatie la executare nu inseamna ca executarea este suspendata. Suspendarea, pentru a fi analizata de catre instanta, mai intai trebuie sa fi fost ceruta de d-voastra. Trebuie sa aveti in vedere ca cei de la salarizare sunt obligati sa va indisponibilizeze maxim. 1/2 din salariu ( daca aveti mai multe oligatii) sau 1/3 daca aveti doar aceasta poprire, altfel pot fi ei executati silit pentru ceea ce nu respecta.
si daca aveti o suspendare la executare, care, asa cum arata colegii anterior, trbuie data expres de instanta( nu se prezuma la depunererea unei contestatii), certificatul de grefa ce atesta suspendarea se depune la executorul judecatoresc, singurul in masura sa va suspende poprirea, nu la unitatea angajatoare sau la banca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare silita karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita prin poprire karmelika karmelika Ma aflu in contestatie la executare si am obtinut suspendarea executarii silite prin poprire pana la solutionarea contestatiei.Am depus si cautiunea fixata de ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)