avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am o intrebare legata de o succesiune. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am o intrebare legata de o succesiune. Sotul verisoarei ...

Buna ziua! Am o intrebare legata de o succesiune. Sotul verisoarei mele a murit acum cateva luni. Acum 7 ani socrul ei le-a vandut casa in care locuiesc si terenul aferent curtii. Cand a mers sa faca succesiunea notarul i-a spus sa se prezinte si cu cei 4 frati ai sotului ei. Intrebarea mea este: Daca ea si sotul ei au acte ca au cumparat casa in care locuiesc, casa este intabulata pe numele ei si al fostului sot, fratii sotului mai au vreun drept la aceasta casa? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ina Radulescu , utilizator 06:17, 31 August 2020
Da, au dreptul, în calitate de moștenitori ai sotului.
Dacă verisoara nu a avut copii, jumătatea sotului din imobil, va fi moștenită de soția supraviețuitoare (verisoara) , de frații sotului și de socri, daca mai trăiesc.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)