avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divort acord - sentinta definitiva, irevocabila si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divort acord - sentinta definitiva, irevocabila si executorie

In ianuarie am procesul de divort si as dori sa stiu in cazul meu, divort acord, in ce moment sentinta devine definitiva, irevocabila si executorie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 20:31, 19 Decembrie 2009
"Divort acord", adica pe cale amiabila cu cerere de chemare in judecata depusa la instanta. In aceste conditii, daca acordul este al ambelor parti, termenul este de doua luni fara a se judeca in sedinta publica dupa care instanta se pronunta. Sentinta ramana definitiva si irevocabila daca niciuna din parti nu uzeaza de caile de atac prevazuta de procedura civila in aceasta materie, in termen de 30 de zile de la comunicarea sentintei partilor interesate. Dupa aceea hotararea judecatoreasca isi produce efectele juridice.
In conformitate cu prevederile art 619 alin 4 cod procedura civila: Hotararea care se pronunta in cazul divortului prin acordul partilor este definitiva si irevocabila in ce priveste divortul. Deci ....nu mai poate sa fie atacata cu apel sau recurs, fiind definitiva si irevocabila de la data pronuntatii instantei de fond , insa numai in ceea ce priveste divorttul, nu si celelalte capete de cerere (daca au existat).
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
multumesc. asa stiam si eu dar nu eram sigur. nu mai exista alte capete de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dclaratie de renuntare la caile de atac shadow_ro shadow_ro Salut! Imi poate spune cineva unde pot gasi un model de declaratie prin care renunt la caile de atac. Mi s-a spus ca dupa pronuntarea divortului daca dam ... (vezi toată discuția)
Caile de atac intr-un proces de divort valentin_76 valentin_76 Buna seara! As avea si eu urmatoarea problema asupra careia doresc, daca se poate, sa ma lamureasca cineva: care sunt caile de atac intr-un proces de divort, ... (vezi toată discuția)
Hotararea unui divort. va rog lamuriti-ma!!! Iordache Alexandra Iordache Alexandra Buna ziua. Ma numesc Iordache Alexandra, am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati!! am fost casa torita la Craiova (eu sunt din Dr.Tr.Severin) timp de 6 ... (vezi toată discuția)