avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dclaratie de renuntare la caile de atac
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dclaratie de renuntare la caile de atac

Salut!
Imi poate spune cineva unde pot gasi un model de declaratie prin care renunt la caile de atac. Mi s-a spus ca dupa pronuntarea divortului daca dam amindoi o declaraite de renuntare la caile de atac in fata judecatorului de serviciu sentinta va deveni mai repede definitiva si irevocabila.
Este adevarat? si care sunt pasii exacti care trebuie urmati
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: addina , utilizator 20:54, 23 Iunie 2006
declaratia se face la notariat, in forma autentica.
in general au notarii modelul, sa stiti nr. de dosar si instanta, eventual numarul sentintei.
succes.
poti renunta si la instanta care a judecat pricina,dupa pronuntarea sentintei.este necesar sa dea o declaratie de renuntare la caile de atac si partea adversa din proces,altfel hotararea ramane definitiva doar fata de tine.Subsemnatul......,in calitate de parat/reclamant in dosarul nr.------/2006 al Judecatoriei/Tribunalului .........,declar ca renunt la calea de atac impotriva sentintei nr......,sentinta pronuntata de Jud...... la data de.......,in dosarul mai sus mentionat.
Va multumesc la amindoi. Trebuia sa specific ca divortul este prin acordul partilor. Joi 22 iunie este prima infatisare si sper sa fie si ultima.
Pe alt forum mi s-a spus ca putem declara si in sedinta ca renuntam la caile de atac deci nu mai e nevoie sa dam declaratie. Altii au zis ca daca divortul este prin acordul partilor oricum hotararea va fi definitvia si irevocabila
Voi ce parere aveti?
A si ar mai fi ceva: sa presupenem ca joi se va termina totul, Cam in cit timp imi va veni hotararea acasa? sau este vreo cael sa intru mai repede in posesia ei? sa ma duc eu sa o cer acolo?
Scuzati naivitatea dar nu am mai avut de-a face cu justitia pina acum
potrivit art.619 cod procedura civila hotararea pronuntata intr-un divort prin acordul partilor este definitiva si irevocabila in ceea ce priveste desfacerea casatoriei. pentru linistea ta puteti da chiar in fata instantei o declaratie ca renuntati la caile de atac-oricum aceste cai de atac pot fi folosite in cazul de fata nu in legatura cu desfacerea casatoriei prin acord ci pentru celelalte aspecte accesorii si anume cum ar fi de ex numele avut anterior casatoriei. nu este nevoie de nici o declaratie la notar. poti face asta in fata instantei cu ocazia pronuntarii divortului(cand ramane in pronuntare). sa aveti buletinul la voi la termenul respectiv.
bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel pe nume- hotarare divort bllonddy bllonddy Buna ziua. Am si eu o intrebare si v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati raspunde. Amprimit ieri hotararea de divort (divort prin acord, cu solicitarea ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort definitiva si irevocabila mynna mynna Buna! Am avut ultima infatisare ptr divortul de comun acord pe data de 20 aprilie 2010. As dori sa stiu cum sa procedez astfel incat sa primesc cat mai repede ... (vezi toată discuția)