avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Vreau să vă întreb despre practica ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Vreau să vă întreb despre practica UPC-ului de ...

Bună seara! Vreau să vă întreb despre practica UPC-ului de a face contracte chiriașilor pe adresa unde locuiesc aceștia și nu pe cea din buletin și ce îl obligă pe proprietar la plata respectivei facturi dacă chiriașul a plecat și nu și-a reziliat contractul de cablu. Am sesizat la UPC că la acea adresă nu mai locuiește nimeni imediat după ce chiriașul a făcut contractul (nu știu pe ce bază) și nu au luat nici o măsură de închidere deși cablul e tăiat în fața ușii. Facturile vin in continuare la adresă. Eu găsesc că e o ilegalitate să faci un contract pe o adresă care nu este nici persoană fizică, nici persoană juridică, deci nu atrage obligații legale de plată, spre deosebire de Digi spre exemplu, unde contractul e legat de persoana in cauză și obligația de plată îi revine oriunde s-ar muta. Poate plăti și cu CNP-ul. Deci, întrebarea mea este: Sunt obligat eu ca proprietar care nu figuez in contractul UPC să-i plătesc facturile chiriașului care a plecat? Că nu mai mă miră nimic...
Cel mai recent răspuns: Tino Vasco , utilizator 19:50, 27 August 2020
Da, se poate încheia pe adresa unde sta chiriasul in chirie, ca acolo e locul unde va fi tras cablul, montat dispozitivul etc. Însă obligațiile contractuale ii revin acestuia.
Firesc mi se pare să își dea acordul și proprietarul.
De exemplu, cei de la Telekom asa procedeaza. Poti instala tv și internet la orice adresă, cu declarația proprietarului.
Facturile pe ce nume vin?
Facturile vin pe numele fostei chiriașe care nu știu unde locuiește acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci...lasati sa vina. Daca se aduna sumele, va fi problema dansei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va prejudiciaza cu nimic faptul că vin facturile pe adresa dvs ,Nu aveti nici un fel de obligatie de plata ,relația contractuală existând între furnizor și fostul dvs chiriaș.
Vă mulțumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Datoriile chiriasului alexius alexius Am avut timp de cinci luni chiriasi in apartamentul meu. Am facut un contract de inchiriere pe durata de un an, inregistrat la fisc. In septembrie 2009 ... (vezi toată discuția)
Procura generala de administrare b_mario77 b_mario77 buna ziua!am si eu o problema.as fi incantat daca ati putea sa mi dati un sfat.pe scurt....am facut anul trecut la inceputul lunii august o procura generala de ... (vezi toată discuția)