avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa Va rog o lamurire in cazul de mai jos ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa Va rog o lamurire in cazul de mai jos O persoana este angajata ...


Tichete de masa
Va rog o lamurire in cazul de mai jos
O persoana este angajata cu contract pe perioada nedeterminata cu timp partial 1 ora/zi la o companie romaneasca din giurgiu.
De asemenea este angajat full time pe perioada nedeterminata si la o companie bulgara din Ruse (toate taxele aferente salariului find platite care statul bulgar conform legislatiiei fiscale din Bulgaria ) de unde primeste si tichete de masa.
Poate primi tichete de masa si de la
societatea din Romania?
Mai este valabila declararea functiei de baza in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
sorin sava, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 27 August 2020
1. Conform dispozitiilor Codului Fiscal, in cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

2. În cazul salariaților angajați în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii.
Multumesc pentru raspuns.
Raman totusi cu o nelamurire. Societatile comerciale cu care are incheiat contract de munca angajatul sunt din tari diferite, cu legislatii fiscale diferite, taxele si impozitele aferente salariilor se platesc in tari diferite . In acest caz mai are sens declararea functiei de baza la angajatorul din Romania din moment ce cealalta societate este din Bulgaria si nu din Romania ?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
sorin sava, utilizator
Intrebati la ANAF ...unde legea nu distinge nici judecatorul nu distinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. lucrez full time la o companie (9-18). de curand am ... andrelm andrelm Buna ziua. Lucrez full time la o companie (9-18). De curand am fost acceptata si pentru un alt job la alta companie tot full time (programul este flexibil ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa ionela11 ionela11 Buna ziua, Tichetele de masa se acorda numai la functia de baza?..se pot lua tichete de masa daca persoana respectiva are mai multe contracte de munca pe ... (vezi toată discuția)