Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →
Mi s-a dat un contract unde trebuie sa scriu Ca am functia de baza la …
Încălcarea unor obligații poate conduce, în mod evident, la eventuale sancțiuni, iar aici avem în vedere două, cele principale.
Prima, pentru că discutăm despre anunțarea în scris, poate fi cea prevăzută pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals și o regăsim în Codul penal.
A doua, pentru că este în discuție exceptarea de la plata contribuțiilor sociale, poate fi reconsiderarea tichetelor de masă, obținute fără respectarea dispozițiilor legale, ca fiind venituri de natură salarială și impunerea plății contribuțiilor corespunzătoare pentru acestea din momentul obținerii lor și plata penalităților și dobânzilor corespunzătoare, deci se poate ajunge la o sumă mult mai mare de plată.
Si cum se poate afla faptul ca primesc tichete de la ambii angajatori?
Tot ce tine de salarii ( impozite , contributii ) se raporteaza la ANAF pe CNP , viramentele acestor bani tot in contul ANAF-ului se fac .
Mi s-a dat un contract unde trebuie sa scriu Ca am functia de baza la …si evident o sa scriu ca la a doua firma.