Buna ziua,in 1996 tatal meu cumparat un bazin de apa care folosea la adaparea animalelor intr-o statiune de crestere animale..Bazinul care a fost construit in anul 1960, a fost cumparat in 1996 in urma unei licitatii de la aceasta statiune care era in faliment , si s-a emis factura pe acest bun.La acea vreme era interzisa vanzarea terenurilor,deci ca act de proprietate nu este decat aceasta factura..Acest bazin ,noi l-am folosit si il folosim de 25 de ani pentru a adapa animalele.In prezent terenul pe care se afla acest bazin (care de fapt ocupa cca 3mp ) a fost cumparat de catre o firma .Intrebarea noastra este....Ce regim juridic are acest bazin,...noul proprietar al terenului poate spune ca este al lui??Ne poate interzice sa mai luam apa de acolo??Se poate aplica un drept de servitute?Mentionez ca nu exista alta sursa de apa.Va multumesc frumos.
Nereguli benzinarie
ginitza
buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)