Buna ziua. Pe 26 august mi s-a terminat concediul de creștere copil și pe 27 august mi-am reluat activitatea la locul de munca. In acest moment sunt insarcinata cu al doilea copil cu care voi intra in prenatal in luna noiembrie. Fiindcă am risc in sarcina, medicul mi-a dat concediu medical chiar de pe data de 27 august (prima zi de munca). Întrebarea mea este: cum se va calcula concediul medical având în vedere că eu am avut venituri din indemnizație timp de 2 ani pentru primul copil și nu am lucrat? Dar concediile prenatal și postnatal cum se vor calcula? Mulțumesc!
Buna ziua,
Pentru concediul de risc maternal nu este nevoie sa aveti o vechime minima...
Puteti cere de la AJPIS o adeverinta din care sa rezulte veniturile si perioada cat ati beneficiat de indemnizatie si concediu pentru crestere copil si o depuneti la locul de munca.
Da, asta stiu.. dar care va fi baza de calcul la concediului medical ? 75% din media pe ultimele 6 luni de indemnizație? In mod normal un concediu medical nu se acorda ca 75% din salariul brut? Având în vedere că în concediu de creștere copil nu am avut salariu "brut" sau "net".. cum se va calcula concediul medical? De exemplu daca indemnizația mea a fost de 4400 ron in mână venit lunar fix pe toată perioada indemnizației, cat voi lua pe o luna de concediu medical platit 75%?
OUG 158/2005
art.10
...
(4) În situația în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1)-(3), se constituie baza de calcul al indemnizațiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 8 alin. (2), veniturile care se iau în considerare sunt:
...
c) indemnizațiile de care au beneficiat asigurații, prevăzute la art. 8 alin. (2) lit. d);
....
art. 8 alin. (2) lit. d) : a beneficiat de indemnizație lunară pe perioada concediului de acomodare, potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, de indemnizație pentru creșterea copilului potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Veti lua : 75% din media pe ultimele 6 luni de indemnizație
Concediu medical
bimola
Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu calculul concediului medical pe luna decembrie? Pana in data de 9.12.2012. am fost in concediu de crestere a copilului , in ... (vezi toată discuția)