avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata partiala cu penalizare invatamant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata partiala cu penalizare invatamant

Buna ziua,

Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.

Mama mea lucreaza in invatamant si ar avea drept de pensie pentru limita de varsta anul viitor, pe 1 septembrie 2021. Totusi ar vrea sa isi depuna dosarul pentru pensionare anticipata, din acest an. Din cate am inteles poate face acest lucru pe data de 1 septembrie.

Tinand cont ca cererea e pentru pensionare anticipata partiala cu penalizare, e obligata ca pe data de 1 septembrie 2020 sa duca si dovada ca i s-a intrerupt/incetat contractul de munca? Ea ar vrea sa continuie cel putin pana la data venirii deciziei de pensie, poate chiar pana la sfarsitul anului scolar viitor daca starea de sanatate i-o va permite.

Totusi, daca starea de sanatate se va inrautati, ar vrea sa ramana acasa si de aceea ne-am gandit la varianta de pensionare anticipata.

Sunt reguli speciale pentru invatamant care pot obliga profesorii sa isi depuna dosarul de pensionare anticipat doar dupa ce inceteaza raporturile de munca cu scoala?

Va multumesc pentru timpul acordat citirii mesajului meu si pentru raspunsurile dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Pot depune dosarul de pensie la 1 iulie? Marilena Turculet Marilena Turculet Sunt educatoare cu 42 ani vechime.Pot depune dosarl de pensionare inainte de 1 septembrie 2020, adica la 1 iulie? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata jenicat jenicat M-am nascut in martie 1955 si lucrez de la 1 septembrie 1975. Am intrerupt serviciul doar pentru cele doua concedii de maternitate si pentru cateva ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate in invatamant marimalutan marimalutan Buna. Sora mea este profesor titular intr-o comuna unde mai este un titular de aceeasi specialitate. Din anul scolar 2013-2014 scolile din comuna se vor ... (vezi toată discuția)