avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... MARTOR dosar penal cerere stadiu dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

MARTOR dosar penal cerere stadiu dosar

Dacă ai calitatea de MARTOR intr-un dosar penal aflat încă la parchet, ai voie să soliciti și dreptul sa ți să răspundă la o cerere privind stadiu dosar și calitatea procesuală? Am formulat o astfel de cerere și răspunsul a fost că nu am calitate procesuala însă numai subiecții procesuali PRINCIPALI au dreptul sa fie informați cu privire la stadiul dosarului.
Deci, este posibil si fiu martor in dosar și să nu am dreptul sa aflu stadiul dosarului?
Ultima modificare: Joi, 27 August 2020
Intimatus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Intimatus , utilizator 12:09, 11 Septembrie 2020
Da, in calitate de martor nu aveti acest drept.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Da, in calitate de martor nu aveti acest drept.


În răspunsul de la parchet spune si ca nu am nici o calitate procesuală la acest moment .
Deci martorii nu au calitate procesuală, numai subiecții procesuali principali au?
Martorul este subiect procesual, dar nu subiect procesual principal. Și,după cum vi s-a mai spus, acesta nu are dreptul de a solicita lămuriri cu privire la stadiul dosarului.


Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Martorul este subiect procesual, dar nu subiect procesual principal. Și,după cum vi s-a mai spus, acesta nu are dreptul de a solicita lămuriri cu privire la stadiul dosarului.


In răspunsul de la parchet zice clar ca nu am nicio calitate procesuala la acest moment.
Deci au mințit? Este normal sa fi suspect sau martor într-un dosar iar cand soliciți printr-o cerere lămuriri să ți răspundă ca nu ai calitate procesuală la acest moment?
Dar până la urmă ce vă deranjează pe dumneavoastră ?!

Dacă aveți doar calitatea de martor, ce lămuriri vă trebuie privind stadiul dosarului ? Martorul declară ce știe și gata. Nu este afectat în niciun fel de evoluția dosarului.

Sau bănuiți că ați putea deveni suspect în dosarul respectiv ? Dacă da, vi se va aduce la cunoștință că aveți calitatea de suspect și din acel moment aveți alte drepturi procesuale.

Alte discuții în legătură

Am solicitat printr-o petitie la inspectoratul general al politiei romane ..sorin, ..sorin, Sa mi se comunice stadiul cercetărilor in dosarul penal in care am fost audiat ca martor in data de 12-01-2017 mi sa adus la cunoştinţă ca aceasta calitate ... (vezi toată discuția)
Copii dosar politie gigione01 gigione01 Am avut calitatea de persoana cercetata intr-un dosar instrumentat de politie.Am aflat ca cineva a facut impotriva mea o plangere de forma: [b]Daca faptele ... (vezi toată discuția)
Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)