avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am solicitat printr-o petitie la inspectoratul general ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am solicitat printr-o petitie la inspectoratul general al politiei romane

Sa mi se comunice stadiul cercetărilor in dosarul penal in care am fost audiat ca martor in data de 12-01-2017 mi sa adus la cunoştinţă ca aceasta calitate nu îmi confera dreptul de a beneficia de articolul 94 din C.P.P, dar in acel dosar sunt cercetat ca as fii furat un telefon, si sustras banii....cum pot sa aflu daca au fost audiati martorii si daca au văzut filmările din acel local.....
Angajati aparator, care poate analiza stadiul cercetarilor si dosarul cauzei
@..sorin, ce calitate aveti in dosar? Suspect sau martor?
Posibilitatea audierii ca martor a persoanei banuite de savarsirea unei infractiuni imi pare una din cele mai discutabile schimbari ale c.p.p. avand in vedere ca se incalca drepturi fundamentale atunci cand făptuitorului-martor nu se poate prevala de beneficiile procesuale specifice suspectului.
Cu alte cuvinte, nu veti putea consulta dosarul daca aveti calitatea de martor si nici avocatul angajat(daca aveti) nu poate depune cerere sa participe la orice act de urmarire penala in aceasta etapa procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faptuitorul. Tarzan2012 Tarzan2012 - Care sunt drepturile faptuitorului? - Cu ce poate fi asemanat faptuitorul? Cu suspectul, inculpatul sau cu ce poate fi asemanat faptuitorul? (vezi toată discuția)
Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)
martor dosar penal cerere stadiu dosar Intimatus Intimatus Dacă ai calitatea de MARTOR intr-un dosar penal aflat încă la parchet, ai voie să soliciti și dreptul sa ți să răspundă la o cerere privind stadiu ... (vezi toată discuția)