avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii echivalare vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii echivalare vechime

Buna ziua,

Am lucrat in invatamant ca personal didactic auxiiar pe post de studii medii ca tehnicia II, 2 ani si 9 luni. Va rog sa imi spuneti daca aceasta vechime poate fi considerata vechime in invatamant si daca poate fi luata in calcul la grila de salarizare, in prezent avand functia de profesor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 28 August 2020
art.4 HG 935/2016
....
(2) În învăţământul preuniversitar, prin vechime în învăţământ se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ, unitate conexă învăţământului preuniversitar ori într-un inspectorat şcolar, indiferent de perioadele când vechimea a fost realizată. Constituie vechime în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ.

(3) Constituie vechime în învăţământ activitatea desfăşurată de profesorii sau maiştrii instructori în perioada 1984-1990, cu normă întreagă în învăţământul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.

(4) Constituie vechime în învăţământ şi perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, numai în cazul în care ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate.
....

In speta, acea perioada poate fi luata in calcul la grila de salarizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul de vechime in invatamant? peseby peseby Buna ziua, as avea si eu o intrebare:\\"Concediul de maternitate se ia in considerare pentru a intra in alta grila de vechime in invatamant?\\" Mentionez ... (vezi toată discuția)
Perioada cic - vechima in munca si in serviciu, precum si in specialitate gabrielle_alb gabrielle_alb Buna ziua, Va rog din suflet sa ma lămuriți. Am născut in aprilie 2011. Mi-am luat CIC pentru 2 ani. As dori sa stiu dc cf OUG 124/2011 cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 63/2011 alexealinlucian alexealinlucian CUM SE INTERPRETEAZA ACEST ARTICOL DIN LEGE?CARE SUNT PERSOANELE CARE VOR AVEA DE SUFERIT LA INCADRARE?SE APLICA SI CELOR CARE DEJA AU TRECUT LA O ALTA TRANSA ... (vezi toată discuția)