avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în legătură ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în legătură cu următoarea ...

Bună ziua.
Vă rog să mă lămuriți în legătură cu următoarea situație. Lucrez în mediul privat cu o jumătate de normă și primesc bonuri de masă, având norma de bază. M-am angajat în învățământ. De la unitatea școlară beneficiez de norma de hrană? Dar de vouchere de vacanță? Faptul că am norma de bază în mediul privat are vreo influență asupra vechimii efective la catredră, asupra vechimii în învățământ, adică îmi afectează înscrierea la grade didactice? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 22 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are influență asupra vechimii efective la catredră, asupra vechimii în învățământ, angajarea in privat.

O persoana poate sa primeasca si bonuri de masa la privat si indemnizatie de masa la stat.
Vă mulțumesc! Mă puteți ajuta și cu baza legală în acest sens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art. 16
..
(5) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
...

art.35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, fără suprapunerea programului de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Niciun angajator nu poate aplica un tratament nefavorabil salariatului care îşi exercită acest drept.
...

NORME METODOLOGICE din 10 august 2016 (*actualizate*)
de aplicare a prevederilor art. 3^1 alin. (2), (3) şi (8), art. 3^3 şi 3^4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare
art. 4
(1) În învăţământul superior/universitar, prin vechime în învăţământ se înţelege perioada în care salariatul a desfăşurat cu contract individual de muncă activitate în învăţământ şi cercetare, precum şi în alte sectoare de activitate, în specialitatea înscrisă pe diploma de licenţă. Constituie vechime în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ.
(2) În învăţământul preuniversitar, prin vechime în învăţământ se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar, cu contract de muncă într-o unitate/instituţie de învăţământ, unitate conexă învăţământului preuniversitar ori într-un inspectorat şcolar, indiferent de perioadele când vechimea a fost realizată. Constituie vechime în învăţământ şi perioadele în care personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control s-a aflat în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic de predare a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic de predare a avut catedră rezervată în învăţământ.
(3) Constituie vechime în învăţământ activitatea desfăşurată de profesorii sau maiştrii instructori în perioada 1984-1990, cu normă întreagă în învăţământul preuniversitar, dar cu plata salariului din alte sectoare de activitate.
(4) Constituie vechime în învăţământ şi perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, numai în cazul în care ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate.
(5) Nu constituie vechime în învăţământ perioadele în care personalul didactic de predare s-a aflat în concediu fără plată.
(6) Trecerea personalului didactic de predare într-o tranşă superioară de vechime în învăţământ se face începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în învăţământ faţă de vechimea în învăţământ avută anterior, de drept, fără a fi necesară o cerere a salariatului în acest sens.
Vă mulțumesc! Ați putea adăiga mai multe informații și în privința bazei legale pentru obținereaiIndemnizației de hrană și a voucherelor de vacanță de la unitatea de învățământ, chiar dacă am norma de bază în mediul privat? Școala mă poate obliga să am baza acolo?
Este Legea 153/2017 cu privire la acordarea indemnizatiei de hrana si OUG 156/2024 pentru vouchere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii echivalare vechime CBGh CBGh Buna ziua, Am lucrat in invatamant ca personal didactic auxiiar pe post de studii medii ca tehnicia II, 2 ani si 9 luni. Va rog sa imi spuneti daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul de vechime in invatamant? peseby peseby Buna ziua, as avea si eu o intrebare:\\"Concediul de maternitate se ia in considerare pentru a intra in alta grila de vechime in invatamant?\\" Mentionez ... (vezi toată discuția)
Perioada cic - vechima in munca si in serviciu, precum si in specialitate gabrielle_alb gabrielle_alb Buna ziua, Va rog din suflet sa ma lămuriți. Am născut in aprilie 2011. Mi-am luat CIC pentru 2 ani. As dori sa stiu dc cf OUG 124/2011 cei 2 ani de ... (vezi toată discuția)