Sunt salariat bugetar pana la 31 Decembrie 2009 .Din data de 01.01.2010 am primit decizie de pensionare gradul III. Mentionez ca decembrie este ultima luna cu concediu medical din Oncologie.Am lucrat ca bucatar titular ,cu contract de munca pe perioada nedeterminata la gradinita cu program prelungit .Vreau sa stiu daca de la 01.01.2010 ma pot intoarce la servici cu program de 4 ore,sau care sunt drepturile mele sau ale angajatorului pentru a sti ce demersuri trebuie sa urmez.
Exista posibilitatea ca incepand cu Ianuarie 2010 sa nu mi se permita intoarcerea la servici cu program partial de 4 ore?
Beneficiarul de pensie de invaliditategradul III are dreptul sa presteze o activitate profesionala 4 ore / zi.
Puteti cumula pensia neta cu veniturile realizate daca nivelul pensiei nete nu depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie (art. 17 din Legea nr. 329/2009). Salariul mediu brut pe anul 2009 este de 1693 lei.
Nu cred ca pensia dvs. depaseste nivelul salariului mediu brut, prin urmare puteti desfasura in continuare activitati profesionale, daca si dvs. si angajatorul dvs. doriti acest lucru.