Cercetare disciplinara- CUM SE INREGISTREAZA IN REVISAL perioada de PRESCRIPTIE DE 30 zile in care angajatotul are dreptul sa emita decizia de sanctionare a unui salariat convocat la cercetare disciplinara .(respectiv de la inregistrarea P.Verbal de constatare a savarsirii faptei...nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea acesteia). cf cu art 252 al 1 din Lg.53/2003.CodulMuncii. Contractul se suspenda acea perioada? -daca salariatul nu s-a mai prezentat la lucru de la data convocarii.
În revisal nu se operează asa ceva... dacă lipseste nemotivat, atunci i se poate suspenda contractul de munca .....operațiune care se înregistrează în revisal in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.
1,Totusi, am o nelamurire: de la data convocarii -a constatrii abaterii disciplinare-nemotivate pana la data emiterii deciziei... ( de max 30 zile lucratoare ) fiindca nu a mai venit la munca_,,,,eu il pontez inca nemotivat) dar nu il suspend in Revisal,,,,,,??? eu l-am suspendat iar in termen de 3 zile dupa convocare...
2, si altceva : IN A TREIA ZI.-cand i=am facut iar suspendarea... a revenit cu cerere de demisie, .... se va lua aceasta cerere in calcul la incetarea contractului sau se asteapta decizia comisiei? Cred ca se asteapta decizia comisiei,nu?
Desfacere cim
MariaRamona
Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)