avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara- perioada prescriptie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara- perioada prescriptie in Revisal

Cercetare disciplinara- CUM SE INREGISTREAZA IN REVISAL perioada de PRESCRIPTIE DE 30 zile in care angajatotul are dreptul sa emita decizia de sanctionare a unui salariat convocat la cercetare disciplinara .(respectiv de la inregistrarea P.Verbal de constatare a savarsirii faptei...nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea acesteia). cf cu art 252 al 1 din Lg.53/2003.CodulMuncii. Contractul se suspenda acea perioada? -daca salariatul nu s-a mai prezentat la lucru de la data convocarii.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
ADIGABI1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 31 August 2020
În revisal nu se operează asa ceva... dacă lipseste nemotivat, atunci i se poate suspenda contractul de munca .....operațiune care se înregistrează în revisal in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
1,Totusi, am o nelamurire: de la data convocarii -a constatrii abaterii disciplinare-nemotivate pana la data emiterii deciziei... ( de max 30 zile lucratoare ) fiindca nu a mai venit la munca_,,,,eu il pontez inca nemotivat) dar nu il suspend in Revisal,,,,,,??? eu l-am suspendat iar in termen de 3 zile dupa convocare...
2, si altceva : IN A TREIA ZI.-cand i=am facut iar suspendarea... a revenit cu cerere de demisie, .... se va lua aceasta cerere in calcul la incetarea contractului sau se asteapta decizia comisiei? Cred ca se asteapta decizia comisiei,nu?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
ADIGABI1, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de angajator ... daca va lua in considerare cererea de demisie sau va astepta propunerea comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Cind transmit in revisal incetarea unui cim pt.absente nemotivate? carmenbn carmenbn Un salariat lipseste nemotivat din 21.05.L-am convocat pt.cercetare disciplinara(prin posta) pe 13.06.Nu a venit,deci pot sa-i desfac contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)