avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impreuna cu alte 2 rude am de platit o suma de bani ca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Impreuna cu alte 2 rude am de platit o suma de bani ca sulta ...

Impreuna cu alte 2 rude am de platit o suma de bani ca sulta (24000 lei), în baza unei hotărâri judecătorești. Instanta a stabilit suma per total, nu pentru fiecare persoana. Suma este mare nu am platit-o si am primit executare silită si ni s-au blocat conturile. M-am interesat la banca pentru deblocarea contului si mi s-a spus că abia în momentul în care achita suma intreaga se va debloca.
Eu incasez pensia în acel cont si aveam deja niste bani cu care sa acopere suma datorată (partea mea de 8000 lei). Celelalte persoane refuză să plătească partea lor.
Am 2 intrebari:
1. daca eu mi-am platit partea se poate sa mi se deblocheze contul?
2. Exista posibilitatea sa mi se retina bani peste suma care mi se cuvine să o plătesc până la stingerea datoriei. Celelalte 2 persoane sunt tot pensionari si au o pensie mai mica decat mine, deci automat daca mi se retina pensia cea mai mare contribuție la plata o voi avea eu.
3. Cum pot recupera sumele date în plus, daca nu se va retine peste suma pe care o datorez
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 01:46, 1 Septembrie 2020
Cum era formulat în hotărâre? V-a obligat la plata sultei în solidar?
Da trebuia în solidar

Conturile vor rămâne blocate până se plătește contravaloarea sultei, iar dumneavoastră vă recuperați sumele achitate în plus de la ceilalți doi. Să cereți de la executor după ce se achită tot o evidență cu ceea ce a achitat fiecare.

Mult succes,
Av. Filimon Cristina

jacquelline a scris:

Da trebuia în solidar

Cum pot recupera? Trebuie să îi dau în judecată? Pot cere despăgubiri pentru ca nu m-am putut folosi de banii mei di pentru ca am plătit si partea lor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare ... Alex199018 Alex199018 Buna seara, sora mea a facut un credit la cec bank in valoare de 30000lei eu fiind girant, a platit o parte din rate iar la un moment dat nu a mai platit, in ... (vezi toată discuția)
Deblocare conturi la executare silita fanny000 fanny000 Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze ... (vezi toată discuția)
Compensare sulta cu pensie intretinere Cris1971 Cris1971 1. Ce modalitate exista ca fiica mea, majora, creditor al pensiei de intretinere in valoare de aprox 8000 lei (debitor tatal), sa poata obtine banii acestia ... (vezi toată discuția)