avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura emisă ulterior bonului fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura emisă ulterior bonului fiscal

Bună ziua, mă puteți ajuta vă rog cu un răspuns, mai pot emite o factură ulterior emiterii bonului fiscal? Bonul fiscal a fost emis acum 1 săptămâna, dar clientul dorește acum și factură. Cum procedez?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: andra-celia , utilizator 07:48, 2 Septembrie 2020
Da, puteti emite.. In Codul Fiscal la art 319 se precizeaza ca:

(15) Pentru livrările intracomunitare de bunuri efectuate în condițiile prevăzute la art. 294 alin. (2), persoana impozabilă are obligația de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei.

(16) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (15), persoana impozabilă are obligația de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri/prestare de servicii cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Bună seara, vă mulțumesc. Am emis factura, cu specificația pe ea ca a fost încasată cu bonul fiscal din data de....
Corect.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare text legea nr. 72 din 2013 iulia_crms iulia_crms Cum interpretati clauza din legea nr. 72/2013 cu privire la faptul ca partile nu pot conveni cu privire la data emiterii/primirii facturii si orice clauza prin ... (vezi toată discuția)
Bon combustibil camelia adina camelia adina stie cineva daca benzinariile sunt obligate sa emita factura pt un bon fiscal mai vechi ?? care are trecut cui-ul pe el dar nu este trecut cu RO . adica ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitare georgealex georgealex Am o intrebare: am o soc care achizitioneaza \"produse\" din hartie gen prosoape, hartie igienica. Aceasta societate incheie la randul ei contracte cu alte soc ... (vezi toată discuția)